Bétera celebra Sant Antoni del 20 al 22 de gener

cartel betera

Aquesta vesprada l’Ajuntament de Bétera ha donat a conéixer el cartell que anuncia Sant Antoni 2023, una festa que conjuga la pólvora i el foc entorn a la tradicional foguera i la benedicció dels animals.

Programa de festes

Del 20 al 22 de gener Bétera festejarà en honor a Sant Antoni amb un programa d’actes que començarà el divendres 20 a les 19:30 hores amb la tradicional Passejà que es concentrarà a les Coves de Mallorca sent l’eixida des de l’Av. Constitució i realitzant un recorregut ple de llum i color pels carrers: Calvari, Estació, José Gascón Sirera, Colón i Alfàbegues que a més estarà amenitzat per la Batucada Associació Cultural “Tro de Bac”. Un acte en el qual participen també les Obreres i Majorals 2023 així com totes les Penyes Coeteres de Bétera: Amics del Coet, Fogoners, Fills de la Pólvora i Vol Lliure.

Seguidament a la Passejà, es realitzarà un Correfoc en la Plaça del Sol, a càrrec de la Penya Foc Seguit de Xeraco i per a finalitzar la jornada el cel de Bétera s’il·luminarà amb un Castell de Focs Artificials a càrrec de la mateixa penya.

Durant el matí del dissabte 21 els més xicotets de Bétera podran gaudir de 11 hores a 14 hores de Jocs Tradicionals en l’Albereda i a les 12 hores Dani Miquel i els MA, ME, MI, MO Musics, delectaran als xiquets i xiquetes amb l’actuació musical “La vida és una Festa!!”.

A les 13.30h tindran lloc les Calderes “Arròs amb Fesols i Naps” a càrrec de Carnes Gil en l’Albereda. Els tiquets es podran retirar a partir del dilluns 16 i fins al dimecres 18 de gener a l’Ajuntament en horari de 9 a 14 hores i únicament es podran retirar 4 tiquets per persona.

Una tradició que es recupera després de la crisi sanitària i que estarà ambientada amb música d’ambient a càrrec de Maxter Esdeveniments i Produccions i que comptarà amb un servei de barra a càrrec dels Majorals 2024.

Les activitats per al públic infantil es reprendran a les 17.00h amb el Contacontes “Els animals de Martín” d’edat recomanada entre 6 i 12 anys i que realitzarà la companyia Rebombori Cultural en valencià.

L’Albereda és el centre neuràlgic d’aquesta Festivitat que plantarà la seua foguera allí mateix gràcies a les Obreres i els Majorals de 2023.

El mateix dissabte a partir de les 18:00h començarà la tradicional prova de coets que encén la metxa de les festes i que suposa una demostració més com Poble Coeter. D’aquesta manera, l’inici de les proves serà a càrrec d’ Amics del Coet a les 18:00h, per a continuar a les 19:00h amb el torn de Fogoners 1.5 i Fills de la Pólvora. I a partir de les 20:00h seguir amb Vol Lliure. Ja entrada la nit, a les 23:30h, les Obreres i Majorals culminaran aquesta demostració de foc amb l’encesa de la foguera de Sant Antoni.

Les celebracions continuaran amb l’Orquestra “Empopados” que farà ballar a tots els veïns i veïnes en la carpa situada en l’Albereda i que comptarà amb una barra a càrrec dels Majorals 2024.

Els actes en honor a Sant Antoni seguiran el diumenge 22 a les 12:30 hores en l’Albereda amb la Benedicció dels Animals a càrrec del rector de l’església de la Puríssima Concepció D. Vicent Bataller.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà