Torna la celebració de Sant Antón a Loriguilla

cartel loriguilla

Loriguilla tornarà a celebrar Sant Antón després de diversos anys sense poder gaudir d’aquesta gran festa popular a causa de la pandèmia. Els actes organitzats per l’Ajuntament, en col·laboració amb el Grup de Danses de Loriguilla i l’empresa productora Farigola Teatre i Artesania, tindran lloc el cap de setmana del 21 i 22 de gener.

Els veïns de Loriguilla per fi viuran aquesta tradicional cita d’hivern en honor a Sant Antoni Abat, patró dels animals, en la qual s’uniran música, ball, foc i litúrgia.

El dissabte a les 11.30 hores serà el tret d’eixida amb la inauguració del Mercat Medieval a càrrec dels infantils del Grup de Danses de Loriguilla en la plaça Sant Antón. A més, durant el matí hi haurà servei de ludoteca i ‘quinto y tapa’.

A la vesprada, seguirà el ‘quinto y tapa’ amenitzat amb música i algun ball regional i a les 19 hores començarà, des de les escales de la plaça de l’ajuntament, el Correfocs ‘Noctámbulus’ a càrrec de la Colla dels Dimonis de Mislata.

L’encesa de la foguera de Sant Antón està previst per a les 20 hores. Així, quan es facen les brases, totes les persones que ho desitgen podran rostir carn.

Per a finalitzar la nit en gran, l’Ajuntament ha organitzat una *discomóvil a partir de les 23 hores.

El diumenge continuarà el Mercat Medieval fins a la seua clausura a les 18.00 hores i el Cinqué i Tapa fins a migdia.

A les 12 hores es realitzarà la missa en honor a Sant Antón a l’església Sant Joan Baptista i, a continuació, tindrà lloc el passeig de les mascotes. El recorregut partirà des de la plaça de l’Ajuntament, passant pel carrer 9 d’Octubre i avinguda de l’Oest, fins a arribar, de nou, a la plaça de l’Ajuntament.

Després del passeig, a les 13.30 hores, es beneiran a tots els animals a la porta de l’Església.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà