La Pobla de Vallbona aprova el projecte d’una bassa de laminació de 36.500 m3

Afecta a Sant Antoni de Benaixeve i Bétera

El ple de l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha aprovat per unanimitat el projecte de la bassa de laminació de la zona est que la Generalitat proposa per acabar amb les inundacions que patix el veïnat. El projecte ha de passar ara pels plenaris de San Antonio de Benagéber i Bétera per a procedir a l’obtenció dels terrenys i que la Generalitat puga licitar les obres.

Es tracta d’una bassa de 36.500 metres cúbics que captarà l’aigua de les urbanitzacions pròximes en moments de fortes pluges. Comptarà amb tres bombes d’extracció capaç de desaiguar-la en 48 hores.

Es construirà una xarxa de quatre col·lectors de pluvials que captarà l’aigua d’una conca de més de 2,5 milions de metres quadratsdels tres termes municipals que aporten cabal d’aigua.

Des de l’Ajuntament s’ha reclamat a Sant Antoni de Benaixeve i Bétera que no retarden l’aprovació al plenari del projecte i poder donar solució a un veïnat que està patint des de fa dècades inundacions a casa i que posa en perill vides humanes.

Una vegada el projecte estiga aprovat pels tres pobles, Sant Antoni de Benaixeve haurà de tramitar l’expropiació de terrenys i a partir d’ahí la Generalitat podrà licitar l’obra.

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona s’ha mostrat satisfet que finalment el projecte estiga acabat i aprovat pel plenari i ha destacat l’esforç que ha suposat des de 2015 per portar-lo endavant.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà