#8M: Programa d’activitats de la Setmana Cultural de la Dona de Bétera

Bétera CARTEL GENERAL 8M23

Del 5 al 12 de març l’Ajuntament de Bétera ha organitzat una setmana d’activitats culturals al costat de les Associacions de Dones de Bétera per a commemorar el Dia de la Dona el 8 de març.

Les activitats pel Dia de la Dona començaran el diumenge 5 amb ‘Mamma Mía’, un divertit homenatge a les mares a ritme d’ABBA, de la companyia teatral Maracaibo.

Del 6 al 13 de març, la ciutadania podrà gaudir de l’exposició de carrer ‘Dones amb llum pròpia’ situada al llarg del carrer Gascón Sirera. Aquesta exposició, que disposa de codis QR per a accedir a les infografies, posa en relleu a dones amb una llum especial, pioneres en el seu temps i en les activitats a les quals es van desenvolupar, amb la intenció que siguen totes elles font d’inspiració i motivació per a les nostres vides. Perquè la història i les grans proeses de la Humanitat, també tenen nom de dona.

Els veïns interessats podran recollir tríptics informatius sobre l’exposició en els edificis públics pròxims com a Casa Nebot, edifici de Gestió Tributària i l’Ajuntament.

Aqueix mateix dia, la regidora de Dona i Igualtat, María Segura, intervindrà en el ple de març per a realitzar la declaració institucional de la FVMP per a “posar de manifest el nostre ferm suport a les dones”.

El dimarts 7 de març al matí es realitzarà una campanya de sensibilització en el mercat municipal, oferint informació i materials commemoratius entorn del 8 de març, entre els quals es troba la bossa amb el lema de la campanya.

A les 10 hores arrancarà la popular Caminata per la Igualtat que recorrerà els carrers per a alçar la veu a favor d’una igualtat real entre homes i dones. Per a participar en la marxa és necessari inscriure’s prèviament en Casa Nebot. A més en finalitzar, els participants podran gaudir d’un esmorzar en el Bar de l’Auditori municipal-Casa de la Cultura, amb aportació d’un euro per persona.

La jornada continuarà a la vesprada a València per a assistir a la manifestació amb el lema ‘Les Dones fem Bétera’. L’autobús eixirà a les 18 hores des de l’Albereda i es recomana reservar plaça a Casa Nebot o a través del correu igualtat@betera.es

El divendres 10, baix el títol ‘Senyores i plebees’ la regidoria de la Dona oferirà una mirada diferent de la València històrica, on les dones són les protagonistes d’un passat que les ha vingudes invisibilitzant de manera sistemàtica.

La visita cultural comptarà amb dues eixides. Una al matí a les 9:30 hores i una altra a la vesprada a les 17:30 hores. Ambdues eixiran des del punt de trobada situat en l’Albereda Escultor Ramón Inglés escaira amb C/Trinquet. Per a aquesta visita cultural és necessari inscriure’s prèviament a Casa Nebot.

El tancament dels actes es durà a terme el divendres 10, a partir de les 21.30 hores en el Saló Azhor, on es realitzarà el Sopar de la Dona amb el lliurament de reconeixements a les dones emprenedores 2023 comptant enguany amb un esment especial. Després del sopar, el fermall final el posaran les Pop Ladies, amb el seu espectacle tribut al Pop Femení.

Per a assistir es requereix la reserva de tiquet (3 euros) i que es posarà a la venda en el Saló Azhor els dies 3 i 4 de març de 17 a 19 hores

Activitats de les Associacions de Dones

A més a aquesta programació s’uneix el treball que realitzen les Associacions de Dones de Bétera les quals també han organitzat diverses activitats.

El dimarts 7, a partir de les 17.30 hores en el Saló de Plens del Castell, l’Associació Cultural de Dones musulmanes Amanecer ha organitzat la xarrada-col·loqui “Feminisme i Islam” amb Marian Barouni.

Després de la xarrada, sobre les 19 hores, l’Associació Dones Progressistes de Bétera ha organitzat l’espectacle ‘Dona Lluna’ en el qual les artistes Lourdes Sierra i Merxe Leal oferiran una lectura dramatitzada combinada amb la dansa de Rebeca Mellado.

El dijous 9 a les 10 hores, l’Associació de Mestresses de Casa i Consumidors Tyrius, ha preparat una excursió cultural per València en la qual els participants gaudiran de la seu històrica de la Universitat de València, amanida amb una mascletà i un dinar en El Palmar. Els tiquets estaran disponibles en la seu de La Barraca els dimarts i els dijous de 17 a 19:30 hores.

El diumenge 12 serà el torn de l’Associació Pro Casa de la Dona, qui organitza el concurs de dibuix amb els centres educatius per a realitzar un Mural per la Igualtat. El dibuix guanyador serà la imatge del Mural.

La inauguració del mateix es realitzarà el dia 12 a partir de les 10 hores

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà