Apunts de Llengua: el nou portal per a l’aprenentatge del valencià

El públic infantil compta amb la secció La Colla amb material específic

La consellera d’Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit ha presentat, juntament amb la presidenta de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), Mar Iglesias, el portal multimèdia Apunts de Llengua, centrat a donar suport a l’aprenentatge del valencià.

Aquesta plataforma de servei públic a la ciutadania s’activa hui amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Llengua Materna i ha sigut possible gràcies a la col·laboració entre la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i la CVMC.

L’acte de presentació i de demostració dels usos del portal de continguts en línia i recursos digitals, audiovisuals i radiofònics que ha preparat À Punt Mèdia ha comptat amb la presència del director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano; del director general d’À Punt, Alfred Costa, i de representants d’institucions i entitats vinculades a la promoció social i educativa del valencià.   

Segons la consellera Raquel Tamarit, “totes les societats que s’estimen la llengua pròpia compten amb recursos facilitadors per a potenciar aquesta llengua. Si el sistema educatiu o tindre una tele i una ràdio públiques en valencià són coses fonamentals, disposar de potents plataformes multimèdia d’aprenentatge complementàries com ‘Apunts de llengua’, també”, i ha afegit: “Ens hem d’adaptar a les necessitats de la gent en la seua aventura d’acostar-se al valencià, usar-lo, practicar-lo i perfeccionar-lo. Per això, Apunts de Llengua és un recurs al qual cadascú trau el partit que necessita segons la seua circumstància. Volem que siga d’utilitat per a afavorir aquesta experiència meravellosa que és conéixer la llengua d’on vius”.

Segons la presidenta de la CVMC, Mar Iglesias, “estem il·lusionats amb aquest projecte que hem posat en marxa en col·laboració amb la Conselleria d’Educació i que esperem que resulte profitós per a la ciutadania. Som conscients que els mitjans de comunicació públics tenim com a missió la difusió de la nostra llengua, i amb aquesta nova plataforma volem, a més, ser una eina útil per a l’aprenentatge”.

El projecte l’ha testat professorat de valencià de centres educatius, escoles d’adults i escoles oficials d’idiomes durant uns mesos abans del seu llançament públic.

El funcionament d’aquest portal d’acompanyament i reforç a l’aprenentatge del valencià està destinat a qualsevol persona que vulga aprendre o millorar el seu valencià de manera diferent, independentment del domini de la llengua que tinga.

A més, és una eina perfecta per a complementar l’ensenyament i l’aprenentatge per al professorat de valencià, tant d’escoles i instituts com d’EOI i escoles d’adults. Els productes transmèdia esdevenen recursos educatius per a ajudar a consolidar els continguts que s’aprenen en les aules, gràcies a un suport audiovisual atractiu, variat, modern, actual i interactiu.

Apunts de Llengua

Quan s’accedeix al portal, cada persona pot seleccionar el seu itinerari triant un nivell de llengua: principiant, que correspon als nivells A1 i A2 de certificació oficial; intermedi, al qual corresponen els nivells oficials de B1 i B2, i superior, que correspon als nivells C1 i C2 quan es cursa una llengua. En cada grup de nivells hi ha els apartats referits a la gramàtica, el vocabulari, la comprensió i una prova de nivell.

A més de veure vídeos i sentir àudios, permet la realització d’activitats digitals autocorrectives, proves diagnòstiques i l’aprenentatge basat en activitats lúdiques.

Quant al format dels recursos pedagògics, l’estratègia digital de la plataforma multimèdia busca que l’experiència de l’audiència no siga merament passiva, sinó que es fomente la interacció amb activitats lúdiques d’utilitat per a l’aprenentatge. Actualment té 700 activitats de formats diversos, majoritàriament digitals.

Així mateix, Apunts de Llengua inclou un microespai anomenat “El rebost”, en què es publiquen diàriament articles d’actualitat relacionats amb la llengua, novetats bibliogràfiques d’editorials valencianes i agendes culturals.

El públic infantil compta amb una secció pròpia anomenada La Colla, amb material específic.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà