Benaguasil exporta la música de banda valenciana a Itàlia

bandabuenaLa Unió Musical de Benaguasil viatja a la Vall d’Aosta

El programa ‘València és música’ de l’àrea de Cultura de la Diputació de València ha permès que uns 70 músics de La Unió Musical de Benaguasil viatjaren el passat 30 de juliol fins a Pont-Saint-Martin, en la Vall d’Aosta (Nord d’Itàlia), on van oferir un programa musical molt complet que incloïa les interpretacions de La Zarzuela, La canción del olvido, El tambor de granaderos, Marcha Tosca i Pasdoble a Benaguasil.

El concert va continuar amb un intercanvi d’experiència molt enriquidor amb la participació conjunta de la banda de música de Saint Martin i va concloure amb l’Himne Regional de Valencià.

El president de la societat musical de Benaguasil, José Sarrión, ha reconegut que “aquest és un premi excepcional per als músics, un al·licient més per a presentar-se al Certamen de Bandes”.

Sarrión ha volgut comentar que “encara que tenim un estiu molt intens amb totes les activitats festives patronals on participa la banda, no podíem perdre l’oportunitat de participar en el concert d’Itàlia i mai ens l’haguérem plantejat sense la col·laboració de l’àrea de Cultura de la Diputació de València”.

“L’experiència va ser molt positiva i tot va sortir segons el previst” va afirmar Sarrión, que qualificava el concert de molt gratificant perquè “com els músics de Saint Martin ja havien actuat a la ciutat de València i coneixien l’alt nivell de les nostres bandes, això va generar molt d’interès i va omplir per complet l’aforament previst”, ha declarat.

Els músics han aprofitat el viatge per a fer turisme per la ciutat de Turín i per a conèixer un poc més de la cultura local.

La Unió Musical de Benaguasil va obtenir el primer premi i menció d’honor de la secció especial de l’edició 2017 i ha sigut una de les tres bandes incloses en el programa “València és música”, una ajuda complementària en concepte de viatge i concert per a aquelles bandes que participaren i guanyaren edicions passades del Certamen de Bandes de la Diputació de València per donar a conèixer les bandes valencianes a escala nacional i internacional.

 

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà