Els alumnes del col·legi Asunción de Nostra Senyora, en l’Ajuntament

Un grup de xiquets de tercer de prevaldria del col·legi Asunciò de Nostra Senyora van visitar, ahir, l’Ajuntament de Benaguasil per conèixer la manera que es prenen les decisions que afecten a la vida en este municipi.

José García

Després de conèixer alguns espais del consistori benaguasiler, els alumnes van ser rebuts per l’alcalde del poble, José Joaquín Segarra, al Saló de Plens de l’Ajuntament. El primer edil va explicar als joves estudiants què és un municipi, com es tria a un alcalde o quins són les responsabilitats que comporta el càrrec.

Este acte forma part d’una iniciativa que va començar a portar-se a terme n l’any 2009, anomenada ‘Coneix el teu Ajuntament’, amb l’objectiu d’acostar “d’una manera divertida i diferent el treball de l’administració local als més menuts”, segons s’explica des de l’equip de govern. A més, esta visita al Consistori els serveix als alumnes de complement pràctic que s’afig a la teoria apresa en classe i els ajuda a millorar la seua formació a l’assignatura ‘Coneixement del Medi’.

En la visita es va dur a la pràctica un ‘procés electoral’ molt particular, en el qual es van emetre vots per a determinar la identitat de l’alumne que major nombre de vots obtenia dels seus companys.

Després, esta activitat va oferir als xiquets i xiquetes la possibilitat de dirigir una sèrie de preguntes per conèixer aspectes relacionats amb el càrrec d’alcalde, la història del municipi o el motiu perquè l’escut de Benaguasil compta amb la representació d’una ceba.

Finalment, els alumnes li varen transmetre a l’alcalde el seu interès per millorar la seguretat vial en la zona que se situa el col·legi, així com amb una presència de tràfic rodat menor al que existeix en l’actualitat.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà