Benaguasil commemora el 25N amb actes de sensibilització i repulsa

25N Benaguasili

S’ha llegit un manifest i s’ha guardat un minut de silenci per les víctimes

L’Ajuntament de Benaguasil ha commemorat el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, que se celebra cada 25 de novembre, amb una sèrie d’actes per a manifestar la seua repulsa cap a la violència contra les dones.

L’alcalde de Benaguasil, Ximo Segarra, ha presidit aquest matí l’acte institucional a les portes de l’Ajuntament on s’ha guardat un minut de silenci en memòria de les 37 víctimes mortals, s’han repartit llaços morats com a símbol de la lluita contra la violència de gènere i s’ha llegit un manifest per a sensibilitzar, previndre i visibilitzar la xacra de la violència contra les dones.

La regidora d’Igualtat, Alicia Molina, ha començat la lectura del manifest  renovant el compromís amb la igualtat i contra la violència de gènere, i mostrant “la nostra preocupació davant l’augment d’assassinats de dones a les mans de les seues parelles i exparelles, i davant l’escalada de violència vicària”.

Al costat dels representants polítics desenes de persones s’han concentrat per a expressar el rebuig de les administracions i la societat civil a la violència masclista, així com la ferma voluntat de continuar treballant per a erradicar-la.

Aquest acte s’emmarca dins del programa d’activitats organitzat pel consistori en col·laboració amb les associacions de dones Mestresses de casa *Tyrius i Va unir de Dons de Benaguasil, per a commemorar aquesta data i que va arrancar el 22 de novembre amb una xarrada col·loqui contra la violència de gènere en el *Espai de la Dona.

Dimarts passat va tindre lloc una marxa per la igualtat per a implicar a tota la ciutadania en la lluita per erradicar aquesta xacra social i reivindicar la lluita contra la violència de gènere.

L’Ajuntament ha instal·lat un punt violeta en l’IES Benaguasil per a fomentar la igualtat de tracte i la no violència, i el repartiment de polseres per a implicar la ciutadania en la lluita per erradicar l’Eliminació de la Violència contra les dones.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà