Llíria torna a celebrar la marxa ‘Llíria lliure de Violència contra la Dona’

Marcha 25N Llíria

Un centenar de persones han participat en esta acció suspesa en 2020 per el covid

La ciutat de Llíria ha tornat a celebrar la seua marxa ciutadana ‘Llíria lliure de Violència contra la Dona’, amb motiu de la commemoració del Dia Internacional contra la Violència de Gènere. Un centenar de persones han participat en esta acció, suspesa en 2020 a causa de les circumstàncies sanitàries per la pandèmia del covid-19.

L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde, Joanma Miguel, acompanyat per membres de la corporació municipal, professorat i alumnat dels centres educatius de la localitat, així com els usuàries del Taller Pentagrama i integrants de les associacions de dones.

El recorregut urbà, acompanyat per una batucada, s’h ainiciat des de l’avinguda dels Furs i ha conclòs en la plaça Major, enfront de Ca la Vila, amb la lectura d’unmanifest a càrrec d’una xicoteta representació de l’alumnat local.

Esta iniciativa forma part de la programació de l’Àrea d’Igualtat per a commemorar el Dia Internacional contra la Violència de Gènere. Enguany, a més, aprofitant la visibilit atmediàtica que oferirà la celebració del Mundial d’Handbol Femení, i que tindrà a Llíria com una de les seues seus, el consistori ha preparat diferents accions reivindicatives enfocades des del prisma de l’esport: des de taules redones, on esportistes d’elit transmetran els grans obstacles que troben les dones per a progressar en este àmbit, fins a la instal·lació de punts violeta en els espais limítrofs del pavelló Pla de l’Arc per a oferir protecció davant possibles casos d’assetjament.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà