Benaguasil torna a celebrar la festa en honor a Sant Antoni Abat

hoguera benaguasil

La festivitat ha tornat amb actes tradicionals com la benedicció d’animals o l’encesa de la foguera

Després d’un any d’aturada han tornat als carrers de Benaguasil els festejos per a celebrar la festivitat de sant Antoni Abat, patró dels animals. Es tracta d’unes celebracions amb un gran arrelament i que per responsabilitat davant la situació de pandèmia han suspés activitats tan típiques com el sopar popular.

El programa d’actes va donar inici amb albaes i amb el trasllat del sant des de l’església a la casa del primer clavari, Carlos Capella, acompanyats per la música del tabal i la dolçaina.
Això va donar pas als jocs tradicionals i inflables infantils en la plaça, així com al repartiment de xocolate per a tots els assistents, finalitzant el dia amb l’encesa de la foguera.

Però sens dubte l’acte més esperat va ser la benedicció d’animals, on els veïns van traure al carrer les seues mascotes. Gossos, gats, lloros, etc, no van voler perdre’s aquesta cita i van anar passant amb els seus amos per a rebre l’aigua beneïda.

La cavalcada, la processó i la missa en honor de Sant Antoni van posar el punt final a aquesta festivitat que ha mantingut els actes més emblemàtics.

La regidor de Festes, Ana Aleixandre, ha agraït l’esforç de la clavària, amb el seu clavari major al capdavant, per a poder realitzar els festejos adaptats a les mesures de prevenció per la Covid. “La clavaria s’ha bolcat en l’organització dels actes i en la seua obstinació d’aconseguir unes celebracions segures i amb responsabilitat”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà