Les festes patronals de Benaguasil comptaran amb punts violetes

puntos violeta

Per a previndre i garantir una atenció més eficaç a possibles víctimes d’agressions sexistes

La igualtat de gènere i l’erradicació de la violència masclista són dues dels objectius fonamentals per a aconseguir una societat més justa i equitativa. Amb motiu de la celebració de les Festes Patronals en honor a la Verge de Montiel, l’Ajuntament de Benaguasil instal·larà un Punt Violeta en llocs estratègics durant el temps que transcórreguen les festes, tot això per a sensibilitzar i informar en matèria de violència de gènere i atendre possibles víctimes en cas d’assetjament o agressió sexual.

“El servei serà coordinat per especialistes amb formació i experiència prèvia en matèria d’igualtat de gènere de la consultora social, EQUÀLITAT, participació i Igualtat; i comptarà amb un doble protocol d’actuació, un d’ells destinat a agressions masclistes i un altre específic en cas de submissió química mitjançant burxada”, ha informat Alicia Molina Santiago, regidora d’Igualtat.

A més, l’edil ha manifestat el compromís de tot l’equip de govern a “treballar en pro d’unes celebracions segures per a tot el veïnatge, posant tots els mitjans econòmics, tècnics i humans dels quals es disposa a nivell local per a intervindre eficaçment davant possibles casos de violència sexual o sexista”.

Convé recordar que la submissió química, consisteix a administrar fàrmacs o drogues a les dones per a realitzar, en aquest cas, agressions sexuals. Es tracta d’un assumpte de notòria actualitat desgraciadament i per aquest fet “hem d’estar en alerta i mobilitzar els dispositius sanitaris i de seguretat, ja que es tracta d’un nou perill que demostra la desigualtat de gènere i les conductes sexistes”, ha indicat Alicia Molina Santiago.

Els Punts Violetes acosten el servei d’atenció a l’entorn directe de la víctima i permeten facilitar informació per a sensibilitzar en matèria d’igualtat, contribuint així a l’erradicació de comportaments desigualitarios i de la violència de gènere.

El consistori recorda la importància de garantir unes festes lliures i segures, en la qual totes les persones assistents puguen gaudir les festivitats patronals amb independència del seu sexe.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà