Benaguasil inicia els treballs de rehabilitació de l’antiga estació de Dalt

estación d'alt benaguasil

El projecte contempla la creació d’un centre cultural, d’oci i de senyals d’identitat

L’Ajuntament de Benaguasil ha iniciat les obres de rehabilitació urbana de les antigues instal·lacions ferroviàries de Renfe i el seu entorn, per a convertir-les en Fòrum Cultural i de Senyals d’Identitat.

L’actuació, emmarcada en el Pla Conviure compta amb un pressupost que ronda els 600.000 euros, dels quals 454.986 euros són aportats per la Generalitat.

El nou equipament disposarà de dues plantes diàfanes per albergar tot tipus d’activitats, les actuacions de les quals es plantegen en dos àmbits diferenciats. D’una banda les que s’executaran en la zona verda i que persegueixen fomentar la sostenibilitat ambiental en la gestió d’aigües pluvials.

Per a això s’utilitzaran sistemes urbans de drenatge sostenible en els quals Benaguasil ja ha sigut pioner en l’àmbit de la Comunitat Valenciana. I per un altre es procedirà a la rehabilitació arquitectònica i energètica de l’antic edifici de l’estació ferroviària, per a poder destinar-ho a un ús públic polivalent de caràcter sociocultural que contribuïsca a restaurar el nostre patrimoni històric, posant-lo al servei de la ciutadania i promocionant la nostra cultura i senyals d’identitat.

Per a aconseguir tot això, les diferents actuacions es realitzaran sota els estàndards ambientals d’eficiència energètica i sostenibilitat, incorporant igualment els requeriments quant a accessibilitat i inclusivitat.

El regidor Pedro Peris ha visitat aquest matí l’inici de les obres de reforma de l’edifici l’objectiu del qual,ha assenyalat “és rehabilitar un edifici emblemàtic per a la història del *municipioconservando la seua essència i, transformar aquesta zona en un espai de trobada dinàmica i sostenible que fomente la relació social i d’oci.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà