Cinc detinguts per robar a repartidors de paqueteria i vendre després els productes

Actuaven en Riba-roja i Paterna

La Guàrdia Civil ha detingut a cinc homes, d’entre 19 i 22 anys, com a presumptes membres d’una violenta banda especialitzada en robatoris a repartidors de paqueteria, als qui arribaven a amenaçar amb una arma de foc.

Els detinguts actuaven en els municipis de Paterna i Riba-roja de Túria i venien els objectes que robaven als repartidors en botigues de compravenda d’efectes de segona mà a les províncies de València i Còrdova.

La investigació, en el marc de l’operació PAKETS, es va iniciar després de la denúncia d’una onada de robatoris i furts comesos a empreses de paqueteria durant el repartiment, informa la Guàrdia Civil.

En una primera fase de l’operació, es va detindre a dues persones i es va aprehendre, a Paterna, l’arma de foc amb la qual l’organització intimidava als treballadors que intentaven impedir els robatoris.

Posteriorment, els agents van poder acreditar la participació d’aquestes persones en altres delictes contra el patrimoni, com a robatoris en supermercats amb violència i estafes en gasolineres i estacions de servei en les quals, després de repostar els vehicles amb els quals cometien els fets delictius, abandonaven l’establiment sense abonar els proveïments de carburant.

La col·laboració de les policies locals de Paterna i Riba-roja van ser determinants per a la identificació i localització dels autors dels fets, cinc homes d’entre 19 i 22 anys i nacionalitat espanyola.

Se’ls va detindre pels presumptes delictes de robatori amb violència (dues, un consumat i un altre en temptativa), estafes, furts, falsificació documental, lesions, pertinença a grup criminal i tinença il·lícita d’armes.

Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 8 de Llíria.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà