La Mancomunitat participa en els Jocs Olímpics de l’IES Benaguasil

Josc Mancomunitat

500 alumnes van estar presents a l’esdeveniment esportiu solidari

La Mancomunitat Camp de Túria participa en la jornada dels JocsOlímpics de l’IES de Benaguasil per a commemorar el Dia de l’Esport per al Desenvolupament i la Pau, i que ha estatorganitzada pels alumnes de primer de Batxillerat.

Aquest esdeveniment serveix per a conscienciar alsjoves sobre la importància de l’esport i la salut, a més de ser solidari, ja que cada any acull una associació diferent. Enguany el convidat ha estat ASOCIDE CV (Associació de Persones Sordcegues de la Comunitat Valenciana), que ha volgut visibilitzar la seva labor: “És important que des de joves creixin vivint aquestes experiències perquè vegin els nombroso stipus de persones que hi ha i les seues capacitats”, explica Fernando Viana, vicepresident de ASOCIDE.

La jornada ha comptat amb la col·laboració delsajuntaments de Benissanó, Benaguasil, la Mancomunitat Camp de Túria, ASOCIDE CV i la cooperativa de Benaguasil, que va voler obsequiar als assistents amb taronges.

A l’acte també van assistir la presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria i alcaldessa de Benissanó, Amparo Navarro; el tècnic de l’àread’Esports de la Mancomunitat Camp de Túria, Andreu Sanz; les regidores d’Educació i Joventut de l’Ajuntament de Benaguasil Rosa Cervera i Ana María Aleixandre, i la regidora de Polítiques Socials de l’Ajuntament de Benissanó, Marisol Ferrando.

La professora d’Educació Física de l’IES Benaguasil, Ana Villalba, declara que la idea de realitzar esdeveniments com aquest neix de la necessitat de crear “projectes innovadors i transversals” que fan que l’alumnat sigui “proactiu” a l’hora d’organitzar-lo. “Els joves responen moltbé a aquesta classe d’activitats tan dinamitzadores i lúdiques”, afegeix Maria Josep Cebrián, directora de l’IES de Benaguasil.

Per a participar, cada curs es va dividir per nivells, on cadascund’ells era representat per un país. Les activitats esportives van ser: bàdminton, atletisme, colpbol, bàsquet, petanca, tennis de taula i escacs. A més, tots elsesports eren inclusius: “Hem adaptat uns certs esports com la petanca, el bàdminton i l’atletisme per a sensibilitzar-nos amb les persones sordcegues”, diu Clara Zarzo, alumna Batxillerat.

L’acte es va organitzar en diferents parts: primer es va realitzar la campanya de sensibilització i duran tl’acted’inauguració es va dur a terme la desfilada de totselspaïsos, aixícom un homenatge al professor d’educació física de l’institut, Toni Tarín, que va faltar fa unes setmanes.

Després, es van practicar els esports i per a finalitzar es va realitzar l’acte de clausura amb el lliurament de premis i els agraïments de les autoritats, aixícom a tots aquells que han fet possible que l’acte s’haja pogutdur a terme.

La presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria conclou: “El dia d’avui ha estat una oportunitat per a nostra Mancomunitat per a promocionar l’esport i la vida sana i donar veu a l’associació i les persones que conformen ASOCIDE”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà