Amparo Navarro: “Ho estem fent bé i ens ho han reconegut”

Amparo Navarro

L’alcaldessa socialista de Benissanó afronta la seua tercera legislatura amb majoria absoluta

Encara amb la ressaca electoral de tres comicis: locals, autonòmics i estatals. Quin balanç fa d’aquest estiu electoral?
La veritat és que han sigut uns processos molt intensos. Les eleccions locals i autonòmiques van tindre lloc en un moment, per a mi, delicat. Començàvem a superar i normalitzar tot el viscut en una legislatura marcada per la pandèmia que va posar boca amunt tots els plans i projectes. Quan tot començava a normalitzar-se arribaven les eleccions, un sobre esforç que anava a servir per a confirmar, o no, tot el treball realitzat i en el nostre cas els veïns van decidir que havíem de continuar en el govern. Els resultats del 28M van originar un nou procés, les eleccions generals, la qual cosa suposava més intensitat i una última espenta per a posar en valor les polítiques realitzades en benefici de tots. Efectivament, hem viscut un estiu electoral que s’ha traduït en bons resultats per a continuar treballant en els projectes necessaris per a Benissanó.

A nivell local, Benissanó ha sigut un dels tres pobles de la comarca al costat d’Olocau i Riba-roja en els quals el PSPV ha obtingut la majoria absoluta, què suposa per a un poble en el qual només hi ha dues opcions?
Benissanó és un dels pocs pobles en què només es presentaven a les eleccions locals dues formacions polítiques: PSPV i PP. Ens els jugàvem tot a una carta i un sol vot podia decantar el govern municipal a un costat o un altre. Vistos els resultats i els canvis de govern en altres municipis, tant grans com xicotets, així com el canvi de tendència, és molt d’agrair, fruit del treball realitzat, que els veïns hagen confirmat les polítiques socialistes i ens donen, una altra vegada, l’oportunitat de continuar construint el Benissanó que volem. La nit electoral del 28M va ser desconcertant perquè véiem que no revalidàvem les polítiques del ”Botànic” en la Generalitat que, al meu parer, han sigut enormement positives. Que els socialistes continuem governant Benissanó és molt important. Ho estem fent bé i els veïns ens ho han reconegut.

Com afronta aquest nou mandat?
Amb il·lusió i amb serenitat. Aquesta legislatura serà la tercera, la primera va ser la de la intensitat en l’aprenentatge de la gestió pública, la segona la de continuar gestionant Benissanó superant els tremends imprevistos que va generar, a tots els nivells, la pandèmia. En aquesta tercera legislatura espere consolidar els projectes i polítiques socialistes dirigides a fer de Benissanó un poble cada vegada més amable i sostenible i que atenga les necessitats dels veïns.

En un municipi xicotet que depén de les inversions d’altres administracions, tem que l’arribada del PP i Vox a la Generalitat i el succeït en la Diputació tinga conseqüències?
Seria una enorme irresponsabilitat per part del nou govern de la Generalitat i la Diputació. Les polítiques del “*Botànic” han demostrat que s’ha governat per a tots, independentment del partit en el govern, i han dotat d’importants recursos als municipis per a mantindre serveis i afrontar projectes necessaris. El fons de cooperació, els plans d’inversió, els plans d’ocupació, etc. han sigut un enorme motor per als pobles, sobretot per als més xicotets, que ens ha permés oferir més i millors serveis.

Quines són les demandes que plantejarà als nous responsables populars i quins projectes seran els d’aquesta legislatura?
Seguirem en la mateixa línia i continuarem demanant col·laboració i finançament per a dur a terme tots aquells projectes que milloren el benestar dels veïns de Benissanó. Col·laboració i responsabilitat en la gestió. Quant als projectes per a aquesta legislatura estan, en primer lloc, aquells ja aprovats i que compten amb el finançament corresponent: última fase de l’escoleta infantil, actuació urbanística al carrer Soledad, la reforma del parc del Llopis, Passarel·la del barranquet. Estem finalitzant l’adequació dels vestuaris de l’espai “escoles velles”, l’antena de telefonia es troba ja finalitzada, connectada i en període d’ajustos…. I els pròxims projectes aniran encaminats a nous espais verds i sostenibles, remodelació de la casa de la Cultura i la piscina municipal, entre altres, sempre que la col·laboració de les diferents administracions seguisca en la mateixa línia que s’ha seguit fins ara.

Com a alcaldessa, com valora el fet de tindre a companyes de la comarca de Camp de Túria, encara que algunes d’altres partits, en Les Corts, com Rosa Peris i Mari Carmen Contelles, o en la Diputació de València, com Lola Celda i Reme Mazzolari?
Que les dones ocupen espais de responsabilitat política sempre és una molt bona notícia. La nostra particular mirada i la percepció de la realitat en què ens movem és una bona eina per a millorar la vida de la gent. D’entrada, és molt positiu que les dones de la comarca alcen la veu en benefici de qui més ho necessita i en la construcció d’una societat millor, però ja tindrem temps de valorar les polítiques que cadascuna d’elles durà a terme. Conec el compromís i capacitat de treball de Rosa i de Lola i sé que realitzaren una molt bona labor.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà