Elia Verdevío: “Confie que Mazón cobrirà les necessitats de Bétera”

Entrevista Elia Verdevio Bétera
Foto: Pau Tineo

Entrevistem a la l’alcaldessa de Bétera abans de les festes de les Alfàbegues

La popular Elia Verdevío encara com a reelegida alcaldessa de Bétera les imminents festes de les Alfàbegues en un sufocant estiu electoral. El pacte entre el PP i el partir de les urbanitzacions Mas Camarena-Torre En Conill li ha permés mantenir la vara de comandament quatre anys més.

L’any passat les festes de les Alfàbegues van ser especials pel rècord Guinness que va deixar el llistó molt alt, qué espera d’aquestes festes d’agost?

L’any passat va marcar un abans i un després en les festes de Bétera perquè eixíem d’una pandèmia i es van celebrar després de dos anys amb total normalitat idesprés va ser la guinda del rècord Guinness. Enguany seran les primeres festes d’aquesta nova legislatura, tot apunta al fet que anem molt bé amb les alfàbegues, però fins a última hora no sabrem si s’aconseguirà. Crec que seran unes festes marcades per l’emotivitat perquè estaran molt presents dos majorals, Lluis i Davu, que desgraciadament ja no estan. Seran molt emotives.

Què destacaria per als visitants de la programació d’aquestes festes?

Les festes estaran sempre marcades per els concerts que podem gaudir ací a Bétera i que són una referència amb bones figures. Però el que remarque és l’essència d’aquesta festa són les alfàbegues, el nostre cant d’estil, els nostres majorals i obreres, el nostre confeti i sobretot la nostra pólvora.

Entrevista Elia Verdevio
Foto: Pau Tineo

Les festes conviuen enguany amb la ressaca electoral de tres cites: locals, autonòmiques i generals. Quin balanç fa d’aquest estiu electoral?

El balanç per a nosaltres ha sigut molt positiu. És molt important el que les eleccions autonòmiques i locals, que jo les vaig viure intensament i governant sembla que encara té més intensitat la campanya electoral. Estic molt orgullosa del meu municipi i de veure la confiança que han tornat a depositar en el Partit Popular. Crec que ací no es tracta de guanyadors ni perdedors, sinó que els veïns han decidit com cada quatre anys què volen per al seu municipi. Aqueixa confiança que han depositat espere poder retornar-li-la aquests quatre anys perquè es mereixen tindre totes les infraestructures que hem estat reivindicant. Espere i tinc molta confiança que des de la Generalitat i des de la Diputació de València, Bétera estiga coberta amb totes les seues necessitats. De les generals, en particular també estic molt orgullosa que el PP haja sigut guanyador. Hem pujat en vots i per a nosaltres significa que el poble de moment confia en el PP.

En el seu cas, afronta la segona legislatura amb el partit de les urbanitzacions com a soci, sense Ciutadans, desaparegut, i sense haver de recórrer a Vox per a conformar govern. Això suposa un alleujament?

M’he assegut a parlar amb tothom , em vaig asseure en 2019 i ara en 2023. Crec que el diàleg és el que ens ha portat la democràcia. Vox és un partit triat democràticament d’una banda dels ciutadans. Línies roges jo no vull posar a ningú perquè si ho fas estàs vetant la llibertat de triar, d’expressar-te i estic en contra de les persones que coarten la llibertat de l’altre. L’altre dia vaig estar en el cementeri de Bétera amb una veïna que després de més de 80 ha aconseguit recuperar les restes del besavi afusellat perquè descansen al costat dels de la resta de la seua família. Tinc molt bons amics d’esquerres, a més radicals, i en Vox, que és la dreta radical. Jo vull ser una alcaldessa que governe per a tots i per a mi va ser molt important aqueix dia estar en el cementeri de Bétera acompanyant a aqueixa família. Per a mi l’essència és el que tu participes del dolor, de l’alegria sense mirar la ideologia. Que siga republicà no vol dir que aqueixa persona no meresca que la seua alcaldessa siga allí en aqueix moment. No compartisc la ideologia de Vox, però és un partit triat democràticament i si m’haguera d’asseure a parlar amb ells m’asseuria, com em vaig asseure a parlar amb Compromís. Som un partit, almenys del PP de Bétera, de les persones i per a mi és el primer.

Com és governar amb Mas Camarena-Torre En Conill?

Governar els quatre anys ha sigut una meravella i estem en la mateixa sintonia
perquè tres dels regidors ja estaven i les persones no canviem. Volem el mateix,
que els veïns tinguen totes les necessitats cobertes.

En l’àmbit autonòmic, el fet que governe el seu partit serà definitiu perquè Bétera tinga les infraestructures que reclama des de 2019? Té esperança en què el president Carlos Mazón el solucione?

Si que tinc plena confiança en què el govern de la Generalitat cobrirà les necessitats del municipi. Potser no a la velocitat que ens agradaria als veïns i a nosaltres mateixos. Però per part nostra no deixarem de demandar-les perquè siguen una realitat. És necessària l’ampliació del centre de salut i el nou dispensari en la zona sud perquè ens donen els números i és necessari un centre per a l’atenció i integració de les persones amb diversitat funcional. En matèria educativa les obres de ampliació de l’IES Els Alfàbegues serà una realitat aquest curs i la competència de delegacions per al nou institut ja la tenim, però des que es va redactar el projecte hi ha hagut un modificat per l’increment dels costos i estem a l’espera de la conselleria. També és necessari demandar infraestructures esportives, sobretot per als clubs. Volem climatizar la piscina olímpica del poliesportiu perquè tenim una esportista d’elit de triatló amb possibilitats d’anar als pròxim Jocs Olímpics. Apostarem perquè l’esport siga una referència i que quan parlen de Bétera no ho facen només per nostres alfàbegues sinó per l’esport.

A més d’aquestes reivindicacions, que projectes seran els d’aquesta legislatura? Es reprendrà la nova Albereda?
Volem recuperar nostre trinquet perquè tenim una bona pedrera i cal reivindicar el nostre esport autòcton. El projecte de l’Albereda naix perquè el portava Ciudadanos en el seu programa electoral i el reprendrem.

Com valora tindre aquesta legislatura a companyes de partit de la comarca en
Les Corts, com Mari Carmen Contelles, o en la Diputació, com Reme Mazzolari, al costat de la socialista Lola Celda? Vosté mateixa aspirava a un escó en el parlament autonòmic.

Mari Carmen Contelles és una gran política i una gran professional i sé que el que demanem a nivell autonòmic pensarà que Bétera ho necessita. Per a mi és un orgull. De Reme, molt feliç de veure una dona tan lluitadora que estiga com a vicepresidenta per a mi és un orgull que aquest ací. De Lola, que una dona de la teua comarca estiga com a diputada per a mi és molt important. El paper de la dona crec que és molt significatiu. Estic molt preocupada perquè crec que no hem avançat tant. Que ara les dones de la meua comarca siguen ací, siga del partit que siga, és important perquè cal tornar a la batalla perquè si no farem un pas arrere. Les dones tenim molt a dir i ens ha de deixar i si no ens deixen ho aconseguirem perquè la dona ha d’estar al capdavant. Estem més que preparades per a liderar qualsevol projecte que vulguem. Hem d’anar ‘pico pala’ tots els dies fins que ho aconseguim.