Harmonie Ensemble estrena a Benissanó una obra de Hachè Costa

El guitarrista Rafael Serrallet serà el solista de la vetlada

El dissabte 2 de desembre a les 19.30 hores, el Teatre Municipal de Benissanó serà l’escenari d’un esdeveniment musical imperdible. Harmonie Ensemble, el projecte musical liderat per Pascual Cabanes, presentarà un concert dirigit pel prestigiós director portugués, Filipe Cunha.

El programa promet una experiència única amb la interpretació d’obres com la Suite St. Paul de G. Holst i la Suit Holberg de E. Grieg.

El més destacat de la vetlada serà la participació del guitarrista Rafael Serrallet, qui sorprendrà el públic amb dues interpretacions especials. La primera serà una obra d’estrena titulada ‘Objeto Sonoro dispuesto para ser contemplado hacia Levante’, creada pel compositor Hachè Costa, obra per encàrrec patrocinada per l’Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música.

En paraules del propi compositor, aquesta peça és el resultat d’un profund estudi dels elements bàsics de la nostra música folklòrica. La partitura convida a l’espectador a observar aquests elements com si estigueren sota un microscopi, per a explorar, analitzar i gaudir de la seua riquesa.

Des de la dansa fins al concorde i el colp, tots s’originen a partir d’una sola nota, sotmesa a transformacions extremes que desafien els límits de la guitarra. Aquesta obra està dedicada a Rafael Serrallet, un mestre de la guitarra la col·laboració i la inspiració de la qual van ser essencials per a donar vida a aquesta creació. Convidem al públic a submergir-se en aquest “objecte sonor” i a reflexionar sobre la seua connexió amb la música tradicional, el nostre llegat cultural i els elements que defineixen la nostra identitat.

A més d’aquesta emocionant obra d’estrena, Serrallet interpretarà ‘Epitaph (after Ferran Garrido)’, una peça de la seua pròpia autoria inspirada en un poema del destacat poeta i periodista valencià Ferran Garrido.

Aquesta composició va tindre la seua estrena a Lviv (Ucraïna) al costat de la Filharmònica de la ciutat durant un concert celebrat al maig.

L’entrada al concert és gratuïta, però l’aforament és limitat.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà