Riba-roja i els empresaris del transport urgeixen solucions contra els col·lapses de trànsit

Raga anuncia la imminent licitació de les obres del Pont de Baló

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria i la Federació Valenciana d’Empresaris del Transport i la logística (FVET) han demandat hui a les diferents administracions “solucions urgents als col·lapses” de l’àrea industrial del terme municipal.

L’alcalde de Riba-roja, Robert Raga, s’ha reunit amb una delegació de FVET, encapçalada pel seu president, Carlos Prades, per a traçar un full de ruta “decisiu” i elevar de manera immediata aquesta necessitat a les diferents administracions -provincial, autonòmica i estatal-, ha informat FVET.

Diàriament milers de camions transiten pels diferents sectors industrials i accedeixen a les vies de comunicació, A-3 i A-7 en direcció al port de València i a les principals ciutats espanyoles, provocant importants embossos, especialment si coincideixen amb l’inici o el final de la jornada labora i en les proximitats als ponts o festius.

Aquesta zona industrial, eminentment logística, formada pel conegut com a Eix A3 –Riba-roja, Cheste i Loriguilla- compta amb prop de 5 milions de m² per desenvolupar, dos d’ells de manera imminent dins del terme municipal de Loriguilla, la qual cosa obliga a intervencions urgents per a la millora d’accessos que eviten el col·lapse de l’A3 i eixida al bypas i garantisquen la connectivitat dels més de 20.000 vehicles que cada dia passen per aquest punt.

Possibles actuacions per a millorar els accessos

Raga va anunciar la imminent licitació de les obres del Pont de Baló, una vegada el projecte siga validat per Foment, la qual cosa “alleujaria una part important del trànsit d’eixe sector i del Residencial La Reva”.

Va informar del projecte de construcció d’una nova rotonda entre el pont sobre la C3 i la rotonda central, redactat per part de l’àrea de Carreteres de la Diputació de València, que millorarà l’accés dels 1.300 veïns de La Reva entre sectors sense necessitat d’accedir a la rotonda principal d’eixida de l’àrea industrial.

“Anirem de bracet de l’empresariat en aquesta lluita per a aconseguir uns accessos adequats concordes al desenvolupament industrial de l’àrea que comprén Riba-roja, Xest i Loriguilla. Només podrem ser competitius si aconseguim aquesta històrica reivindicació i la futura connexió ferroviària”, ha assegurat Raga.

Prades, per part seua, ha insistit que “el transport valencià no aguanta més aquesta situació” i ha afegit: “Necessitem que es desenvolupen iniciatives a curt termini que permeten augmentar la fluïdesa i, per descomptat, solucionar el caos. Si s’amplia l’àrea en aquestes circumstàncies, el caos augmentarà”.

De manera complementària al transport per carretera, l’alcalde ha reclamat impulsar la modernització de la línia de Rodalia C3 i impulsar una plataforma intermodal de mercaderies que connecte l’àrea logística amb la Font de Sant Lluís, porta d’entrada del Corredor Mediterrani.

Aquesta és una de les propostes que recull l’estudi tècnic- Càtedra Divalterra- redactat per la UPV i que, a través de la Mancomunitat Industrial A3, s’elevarà de nou als nous responsables del Ministeri de Foment.

Un altre dels aspectes clau que recull la proposta tècnica és la construcció d’una radial paral·lela a la línia ferroviària i que vorege els diferents sectors industrials.

La Federació també reclama la creació d’àrees de serveis per a transportistes, que garantisquen la seua seguretat i atenguen les seues necessitats en ruta, amb l’objectiu de millorar les condicions laborals dels treballadors del sector i evitar que aquests vehicles dificulten el trànsit als carrers.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà