La Coordinadora pel valencià Camp de Túria lliura els Premis Sambori 2024

premios sambori

Més de 5.500 xiquets de centres educatius del Camp de Túria han participat en el concurs literari

La Coordinadora pel Valencià Camp de Túria – Escola Valenciana ha celebrat este cap de setmana el lliurament dels premis Sambori 2024. El Teatre de Benissanó ha acollit l’acte final d’un concurs literari en què participen tots els cicles educatius, des d’infantil fins a l’educació universitària i que enguany ha celebrat la seua 26a edició.

L’acte de lliurament de guardons es va celebrar el 4 de maig i va constar de dues parts: les etapes d’Infantil i 1r cicle de Primària; i 2n i 3r cicle de Primària, ESO i Batxillerat.

En esta edició han participat un total de 5542 alumnes, 271 mestres i professors, de 14 pobles de la comarca i vora 35 centres escolars.

En l’acte es van concedir un total de 20 treballs individuals, 7 premis col·lectius i el Premi Empar Granell a la Didàctica i Metodologia. A més, també es van lliurar dos premis del concurs de cartells 2024, un dels quals – el de la classe de 4 anys del CEIP Lluís Vives de la Pobla de Vallbona –es va emprarcom a imatge del cartell de la Trobada 2024.

El jurat del certamen, integrat per professorat de la comarca, ha manifestat que les deliberacions per emetre un veredicte van ser llargues i costoses, atés que el nivell general dels treballs era molt alt.

L’acte, conduït amb encert i solvència per quatre alumnes de Benissanó, va comptar amb les actuacions de la Colla de dolçainers Camp de Túria – Consolat de Mar i de l’Agrupació Vocal Dissonants, de l’Eliana.

Els diferents guardons van ser lliurats per Amparo Navarro, alcaldessa de Benissanó;Alexandra Usó i Cariñena, presidenta d’Escola Valenciana; Marisol Ferrando Pérez i Maria Teresa Sánchez Portolés, regidores de l’Ajuntament de Benissanó; Mar Marco Palacios, directora del CEIP Verge del Fonament de Benissanó; i Minerva Castellano Enguídanos, Eugènia Montesinos Furió i Voro GolfeCervera, representants de la Coordinadora pel Valencià Camp de Túria.

El Premi Sambori, una iniciativa de la Fundació Sambori, pretén incentivar la creativitat artística i imaginativa de l’alumnat valencià de les diferents etapes educatives. El certamen literari, que compta amb el suport imprescindible d’Escola Valenciana, té l’objectiu de defensar els drets lingüístics i la unitat de la llengua, amb l’objectiu d’incrementar el seu coneixement i la seua utilització.

El certamen literari té periodicitat anuali se celebra arreu del territori valencià gràcies a l’organització, coordinació i treball de les diferents coordinadores que formen part d’Escola Valenciana.

El Premi Sambori conclou amb un acte final al qual arriben els treballs seleccionats en cadascuna de les convocatòries comarcals i que, enguany, tindrà lloc el 18 de maig a la Universitat Miguel Hernández d’Elx.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà