El Festardor converteix Bétera durant tres dies en el centre de pelegrinatge dels amants de la música rock

festardor betera 2017

Bétera viu amb el Festardor tres intensos dies de música en directe

Des que el passat 13 de juliol s’anunciara que Bétera acolliria la cinquena edició del Festardor ubicant-se en un recinte de 15000m2, amb  horaris de metro i autobusos especials per als assistents al festival i amb una zona d’acampada se sabia que alguna cosa gran dins del panorama musical esdevindria en la nostra comarca. Els aproximadament 33.000 assistents vinguts de diferents punts de la península com València, Madrid, Albacete, Murcia, Alacant, Castelló, Tarragona i Barcelona han confirmat aquestes expectatives.

Els milers d’assistents al Festardor van poder gaudir de grups consagrats com Soziedad Alkoholika que van descarregar el seu rock més agressiu amb cançons convertides ja en himnes com Shaktale o Nos vimos en Berlin, al costat d’unes bandes habituals  en aquests festivals com són Boikot, Non Servium, Kop o els irreverents Def amb Dos.  El millor Punk Rock va venir de la mà dels grups Bascos Gatillazo i Rat-zinguer .

Els amants del hip-hop tenien marcat en roig el divendres com el seu dia fort, i és que a les 20 hores va eixir a l’escenari Sons of Aguirre tenint al públic totalment lliurat al seu rap neoliberal. Dos hores després, i amb la gent demanant més, va ser  el moment de Riot Propaganda, compost per ex membres dels  Chikos del maíz i Habeas corpus, i finalment l’actuació dels mítics rapers establits a Madrid, Def con Dos.

Els grups valencians han tingut gran protagonisme en els escenaris del Festardor, destacant entre ells el veterà grup Los de Marras que viuen una segona joventut i que van ser acompanyats per una multitud de fans que van corejar totes les seues cançons. Més representants valencians que van completar el cartell van ser els sempre divertits Sva-ters,  Funkiwis amb el seu funk-rock, o el hip-hop més reivindicatiu de Pupil·les.

Altres grups que han destacat per la seua música reivindicativa, foren els gallecs Dakidarria i els catalans Ebri Knight. Tampoc podem deixar d’esmentar la descàrrega de rock dur que ens va deixar Desakato i l’espectacular connexió amb el públic del seu cantant Pepo.

I com no solament de música viu el Festardor, el monologuista Facu Díaz va omplir tot l’aforament de l’Auditori  Municipal de Bétera presentant el seu monòleg “Pído Disculpas”.

Des de l’Àrea de Cultura, la regidora Raquel Puig s’ha felicitat per l’impacte positiu que ha tingut per a la població la realització del Festardor.  “Ha hagut un impacte a nivell econòmic a Bétera no sols a per als comerços locals, sinó també en aspectes laborals ja que alguns veïns han pogut treballar en la realització de l’esdeveniment musical”. La regidora ha afegit que “aquesta ha sigut la primera vegada que Bétera acull un festival d’aquesta magnitud i respecte a possibles noves edicions es treballarà per a millorar alguns aspectes com l’orientació del mateix, així com ampliar el nombre de banys i dutxes per a comoditat dels asistents”.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà