Les festes de les Alfàbegues tindran un Punt Violeta contra les agressions masclistes

alfabegues confeti betera 2017

Se situarà a l’Albereda al costat de l’entrada del recinte firal

Les Festes de Bétera tindran per primera vegada un Punt Violeta amb l’objectiu que les dones acudisquen a les festes i patisquen algun tipus d’agressió sexual tinguen un lloc clar a què dirigirse per ser ateses.

Serà un espai atés per dones voluntàries especialitzades en prevenció membres de diversos col·lectius feministes del municipi.

Així ho ha anunciat la regidoria de Dona i Igualtat de l’Ajuntament de Bétera, un departament que fa mesos que treballa en aquest espai en el qual s’intentarà visibilitzar i consciències de les constants agressions sexuals que solen patir les dones en espais públics durant la celebració d’actes festius.

El Punt Violeta, que se situarà a l’Albereda al costat de la porta d’entrada del recinte firal,
comptarà amb diversos materials de sensibilització i informació sobre com actuar en cas de patir o presenciar una agressió sexual així com qualsevol agressió i intimidació de caràcter masclista com assetjament de carrer i en contextos de festa tocaments indesitjats, etc. “Creiem que les festes de Bétera són un bon moment per crear aquest punt d’atenció a les dones en primera línia, amb voluntàries preparades per a atendre i assessorar les dones que s’acosten. Ens preocupa molt l’augment de les agressions sexuals i l’alarma social creada dels últims mesos i per això volem fer tot el possible en prevenir situacions desagradables durant les festes i, sobretot, entre la gent més jove”, ha explicat la regidora de Dona, Maite Bes.

Maite Bes insisteix que “ses persones interessades podran trobar informació en aquests punts com fullets, així com, si fos necessari, tots els serveis disposats per denunciar un cas d’agressió sexual o bé rebre atenció psicològica i jurídica. L’edil de l’àrea ha insistit que la finalitat “és que les festes de Bétera siguen un espai segur, on les dones puguen gaudir sense por, amb total respecte i sense violència masclista”.

A més del Punt Violeta, l’àrea de Dona i Igualtat ha distribuït entre els bars de Bétera gots de plàstic reutilitzables amb el lema de la campanya “Bétera lliure de violències masclistes”.

El projecte, que inicia el seu camí aquestes festes, pretén mantenir-se en el temps i seguir
sensibilitzant la problemàtica en futurs contextos festius del municipi perquè, tal com diuen els seus lemes, “de camí a casa vull ser lliure, no valenta” i perquè “no és no”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà