Representants de la Comissió Europea visiten el taller ‘Et Formem’ de Bétera

La Comissió Europea ha comprovat les labors de jardineria realitzades pels 20 alumnes en un viver.

Els programes estan destinats a persones amb dificultats d’inserció laboral o col·lectius vulnerables

Representants de la Comissió Europea, CE, han visitat el taller d’Escoles d’Ocupació ‘Et Formem’ de Bétera finançat pel Fons Social Europeu a través del Servei Valencià d’Ocupació i Formació, LABORA.

Els responsables de gestió del Programa Operatiu de la Comissió Europea i membres de la Direcció General d’Ocupació, Assumptes Socials i Inclusió, Simona Pulbere i Miguel Tejada Fernández han realitzat la visita juntament amb la directora general de Planificació i Serveis de Labora, Eva Hernández, i representants del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social.

Et Formem Bétera’ és un programa destinat a millorar la qualificació i facilitar la inserció laboral de l’alumnat. En aquest programa mixt d’ocupació i formació, posat en marxa per Labora i l’Ajuntament del municipi, 20 persones cursen certificats de professionalitat de les famílies professionals de jardineria i serveis d’administració.

Els programes mixtos d’ocupació-formació, cofinançats pel Programa Operatiu de la Comunitat Valenciana, estan destinats a persones amb dificultats d’inserció laboral o pertanyents a col·lectius vulnerables. La Comissió Europea ha comprovat les labors de jardineria realitzades pels 20 alumnes-treballadors en un viver de la localitat.

Després, la delegació s’ha traslladat a l’edifici de la biblioteca on s’imparteixen les classes teòriques per a una trobada amb alumnat i docents. Així mateix, quatre participants de la convocatòria anterior han relatat la seua experiència. La directora general de Planificació i Serveis, Eva Hernández, ha explicat que aquest programa té un triple benefici: “es realitzen labors de millora en les localitats, les persones desocupades aconsegueixen formació i, a més, se’ls garanteix un salari”.

El projecte de Labora d’Escoles d’Ocupació ‘Et Formem’ es duu a terme a través de les entitats locals i consisteix en la realització d’obres o serveis d’interés general que donen l’oportunitat a l’alumnat de desenvolupar un treball efectiu mitjançant el contracte per a la formació i l’aprenentatge, alhora que rep un salari.

LABORA, llavors Servef, va destinar en 2017 més de 18 milions d’euros per a la realització d’Escoles d’Ocupació Et Formem: una primera etapa en la qual es van concedir subvencions per valor de 4 milions d’euros a 41 municipis, per a impartir formació de certificats de professionalitat de Nivell 1, i una segona etapa (per un import de més de 14 milions d’euros) dirigida a l’obtenció dels certificats de professionalitat de nivell 2 i 3. En aquesta segona etapa es van concedir subvencions a 48 municipis.

En el cas de Bétera, aquesta edició es va traduir en una subvenció de més de 590.000 euros i va beneficiar a 30 persones del municipi, 30 d’elles durant la primera etapa i 20 durant la segona. Al maig de 2019 va començar la primera etapa d’un nou projecte, que s’està desenvolupant hui dia. La subvenció atorgada a Bétera a través de LABORA per al desenvolupament d'”Et Formem Bétera III” és de 232.000 euros. En aquesta primera etapa s’han concedit subvencions a 27 municipis.

Igual que en l’edició de 2017, en la primera etapa s’està impartint formació en diferents especialitats per a l’obtenció dels Certificats de Professionalitat de nivell 1, alternant el treball amb la pràctica professional.

Els certificats de professionalitat acrediten l’aprés. “D’aquesta manera, amb la realització d’aquests projectes, a més de proporcionar a l’alumnat experiència professional, millorem la seua qualificació per a afavorir la seua inserció laboral”, ha assenyalat Eva Hernández.

Els programes mixtos d’ocupació i formació consoliden l’aposta del Consell per l’educació i la formació com a mitjà d’accés a un treball més estable i de qualitat. “L’objectiu de Labora és que les persones desocupades puguen desenvolupar les seues capacitats i adquirir noves habilitats per a augmentar les seues possibilitats de trobar treball”, ha conclòs Hernández.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà