Bétera dóna la benvinguda als 30 veïns del Taller d’Ocupació

taller betera

Permet augmentar la qualificació formativa i l’ocupabilitat de l’alumnat

L’Ajuntament de Bétera, a través de la regidoria d’Ocupació, ha posat en marxa una nova edició del Taller d’Ocupació Bétera IV que suposa la contractació de 30 beterans durant 12 mesos.

“Continuem apostant per polítiques actives de formació i ocupació com a eines que milloren els recursos formatius i les expectatives de reciclatge, així com la posterior inserció laboral de la nostra ciutadania”, ha assenyalat l’Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, qui al costat de la regidora d’Ocupació, Mónica Martín, la tècnic d’Ocupació, Begoña Robles i de l’equip directiu del Taller ha donat la benvinguda a l’alumnat aquest mateix matí.

El Taller d’Ocupació Bétera IV es configura com un programa mixt de formació i ocupació, promogut per l’Ajuntament de Bétera en col·laboració amb el Labora, que ha contractat 30 alumnes-treballadors que es reparteixen en grups de 10 persones a fi de cursar els tres certificats de professionalitat de la branca agrària, d’administració i gestió i d’arts gràfiques. A més aquest programa permet cotitzar a la seguretat social així com generar la consegüent prestació per desocupació.

Tal com ha comentat la regidor d’Ocupació, Mónica Martín, “aquest tipus de programes, que posem en marxa des de l’àrea d’Ocupació, ofereixen oportunitats laborals gràcies a la qualificada formació que s’imparteix i que permet optar a majors i millors llocs de treball per als participants”.

A més aquest Taller comporta una part de treball efectiu a manera de pràctiques que permetrà a l’alumnat desenvolupar els coneixements apresos. Pel que durant l’any, els participants podran exercir funcions pròpies als seus certificats i executar treballs en les zones enjardinades del municipi, en diferents departaments municipals així com participar en el disseny gràfic de les diferents campanyes empreses per l’Ajuntament.

“Sens dubte, una experiència real de treball que els serà molt útil i profitosa en el moment d’enfrontar-se al món laboral”, ha manifestat Elia Verdevío durant la seua intervenció.

Aquest projecte compta per al seu desenvolupament amb una subvenció del Labora per un import total de 724.075,20€. Un programa anual que es ve desenvolupant des de l’any 2000 a Bétera i que ha millorat la qualificació dels participants que el realitzen, al mateix temps que, ha permés una millora professional i unes expectatives d’accés al món laboral.

A més i tal com assenyala la regidora d’Ocupació “ja estem treballant en la preparació de la documentació del Taller d’Ocupació 2022/2023”.

Al seu torn, cal destacar que aquest projecte té un impacte molt positiu en l’economia local perquè l’adquisició de tots els recursos que es necessiten per a la seua posada en marxa s’adquireixen en proveïdors locals.

L’Alcaldessa de Bétera, ha finalitzat la seua intervenció “desitjant la profitosa oportunitat a tots els alumnes i posant-se a la seua disposició per a portar avant de manera fructífera aquest programa mixt”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà