El taller ‘Ocupa dones’ arranca amb deu alumnes-treballadores

labora

En l’especialitat d’activitats de gestió administrativa

L’Ajuntament ha posat en marxa per primera vegada el taller d’ocupació ‘l’Eliana Ocupa dones’ amb una subvenció de Labora de 251.354 euros.

Un total de 10 alumnes s’estan formant en l’especialitat d’activitats de gestió administrativa i tindran l’oportunitat d’obtenir un certificat de professionalitat de nivell 2 en l’àrea d’administració.

Aquest programa mixt d’ocupació i formació inclou també pràctiques professionals que realitzaran en diferents àrees consistorials, la qual cosa permetrà a les alumnes-treballadores l’adquisició d’experiència i destresa en un entorn laboral real, amb la finalitat de millorar la seua ocupabilitat i fomentar la seua inserció laboral.

El projecte, que es va iniciar el passat 27 de desembre, tindrà una duració de 12 mesos equivalents a 1.920 hores de formació en alternança amb el treball o pràctica professional. Les alumnes compten d’un acompanyament integral per part d’una docent especialitzada en Gestió Administrativa i una professora de Competències Clau que s’encarreguen tant de la formació, com del seguiment, guia i suport durant tot el procés.

Algunes de les accions específiques que duran a terme durant les pràctiques professionals que arrancaran aquest pròxim mes d’abril seran l’atenció a la ciutadania, el suport en diverses tasques en els departaments com Urbanisme, Educació i Cultura, Registre o Medi ambient.

L’edil de Polítiques d’Ocupació i Desenvolupament Local, Marta Andrés ha recordat que l’objectiu de l’Ajuntament és afavorir el desenvolupament socioeconòmic sostenible i la creació d’ocupació en el municipi. En aquest sentit, la captació d’ajudes i subvencions públiques destinades a programes com EMPUJU i EXPLUS o els tallers d’ocupació són “fonamentals ja que permeten la contractació de persones desocupades del municipi”, ha afirmat.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà