Bétera candidata als Premis Capitals Europees de la Diversitat i la Inclusió

LGTBIQ Bétera Camp de Túria

La iniciativa permet que les persones amb mobilitat reduïda puguen gaudir de destinacions turístiques concordes amb les seues necessitats i en igualtat

El projecte ‘Turisme Adaptat V3’ per a fomentar el turisme accessible i inclusiu de l’Ajuntament de Bétera s’ha presentat com a candidat als Premis Capitals Europees de la Diversitat i la Inclusió de la Comissió Europea. Aquests premis, posats en marxa des de l’any passat, busquen recompensar als pobles, ciutats i regions pel seu treball en la promoció de la inclusió i que treballen per construir uns municipis més justos mitjançant el foment de la diversitat i la inclusió.

“És important que des de les administracions públiques creem societats més igualitàries i a Bétera estem treballant ja per a contribuir en la lluita contra la discriminació. Des de 2020 aquelles persones amb mobilitat reduïda que vulguen gaudir dels nostres jaciments arqueològics i dels nostres paratges naturals ho poden fer en igualtat a la resta de participants gràcies a la inclusió d’una cadira eruga”, ha afirmat l’Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío.

Tot perquè des de l’àrea de Turisme i Drets Socials del Consistori es van posar en marxa, des de fa dos anys, unes visites guiades gratuïtes a les quals s’ha incorporat una cadira tot terreny que permet a les persones amb mobilitat reduïda gaudir en igualtat de condicions a la resta de participants dels jaciments arqueològics de l’Horta Vella, Alqueria i Torre Bofilla així com de la Serra Calderona. Unes visites que s’han ampliat enguany amb unes altres a través de les quals es donen a conéixer les terres de tarongers del municipi amb l’objectiu de promocionar un dels productes típics de Bétera: la taronja.

Al seu torn, i tal com indica la regidora de Drets Socials, María Segura, “mereixem ser capital europea de la Diversitat i la Inclusió perquè a la Comunitat Valenciana som pioners a oferir aquesta cadira als turistes amb mobilitat reduïda”.

Projecte Turisme Adaptat V3

Aquest projecte busca transformar espais culturals i naturals de la zona perquè siguen més accessibles per a persones amb discapacitat i mobilitat reduïda amb la finalitat de convertir-los en destinacions turístiques adaptades a través d’aquesta cadira eruga. La tracció d’aquesta cadira OnTrack la converteix en “tot terreny”, la qual cosa possibilita el seu desplaçament exterior en terrenys amb obstacles i sòls irregulars amb total autonomia.

La candidatura de Bétera, que compta amb el suport de Finnova, a través de la iniciativa ”Turisme adaptat V3” permetrà aprofitar la ubicació i paisatges de Bétera i convertir-los en un destí inclusiu, al mateix temps que es demostra la conscienciació per la diversitat del municipi, així com la seua preocupació per la millora de la qualitat de vida i els drets de les persones amb diversitat funcional.

“L’èxit de participació d’aquestes visites inclusives ens anima a continuar apostant per aquesta mena de turisme. Aquest projecte és una oportunitat per a mostrar al món el que estem fent per a crear espais més diversos i inclusius per als nostres ciutadans” ha explicat la regidora de Drets Socials.

“Des de l’Ajuntament de Bétera fomentem el turisme adaptat, inclusiu i accessible i treballem perquè tots els nostres veïns i veïnes participen del nostre patrimoni en igualtat de condicions”, ha finalitzat l’Alcaldessa.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà