Les Falles de Bétera lliures d’agressions sexuals

betgera falles agressions

Es posa en marxa una campanya que compta amb la col·laboració de les cinc falles per a atendre qualsevol situació d’agressió cap a les dones

La campanya “Les Falles de Bétera lliures d’agressions sexuals” que ha posat en marxa el Consistori beterà a través de la regidoria de Dona i Igualtat s’ha presentat conjuntament amb la Junta Local Fallera i les cinc comissions: Falla La Barraca, Falla l’Albereda, Falla Carraixet, Falla Gran Via de l’Est i Falla Gran Via del Sud.

“L’objectiu és gaudir d’unes Falles més segures per a totes, en les quals regne la responsabilitat i es minimitze al màxim qualsevol tipus d’agressió. A Bétera tenim un compromís ferm com a municipi contra la violència de gènere que som”, ha destacat durant la presentació l’Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío.

Per a dur a terme aquesta campanya, en cada Comissió Fallera s’ha establit una persona encarregada que estarà en continu contacte amb l’Ajuntament i la Policia Local en cas d’agressió. Per a conscienciar, sensibilitzar i visibilitzar aquesta iniciativa des de l’àrea de Dona i Igualtat s’han elaborat uns cartells, dissenyats pels alumnes del Taller d’Ocupació de Disseny de Productes Gràfics, que estaran col·locats en els casals i/o carpes falleres i que contenen unes normes bàsiques per a procedir en cas d’agressió.

Al seu torn, el cartell inclou el senyal de socors a realitzar amb les mans en cas de necessitar ajuda. El protocol establit també recull un espai segur on se situarà a la víctima en cas de produir-se una situació violenta.

“Combatre la violència masclista és una qüestió de tots d’ahí la importància d’implicar el col·lectiu faller per a complir amb l’objectiu de rebuig total a la violència cap a les dones”, ha explicat la regidorA de Dona i Igualtat. A mateix temps, des de la regidoria també han subratllat “la importància de la col·laboració ciutadana per a previndre qualsevol tipus d’agressió”. A més d’indicar que “és fonamental actuar en aquests casos des de la prudència i la calma posant en alerta als nostres cossos i forces de seguretat ciutadana”.

D’aquesta manera, Bétera treballa per a gaudir d’unes festes falleres en harmonia i plenes d’igualtat, diversitat, tolerància i lliures de qualsevol mena d’agressió.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà