‘L’Eliana Cinema’ torna del 6 al 14 de setembre

El festival de curtmetratges obri les inscripcions

La Sala de Plens ha acollit la presentació de la vuitena edició de ‘L’Eliana Cinema’, que se celebrarà del 6 al 14 de setembre, amb la presència de la presidenta de l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual (AVAV), Teresa Cebrián, la delegació de Geldo en Acción –festival agermanat amb el de l’Eliana– i l’alcalde Salva Torrent.

La cita va servir per a donar a conéixer les novetats d’aquesta edició, que manté les dues seccions principals: Cinema a l’Escola i 72 Hores. Respecte a la primera, s’ha conegut que seran set centres educatius els que hi participaran; per part de l’Eliana l’IES, Novaschool Rivas Luna, IALE i Helios i també seran presents centres de Bétera, Catarroja i València.

Per part seua, la secció principal 72 Hores ha obert ja el procés d’inscripció a través de lelianacinema.es fins al pròxim 31 d’agost. Les bases i els requisits per a participar, que es limitarà a 20 equips.

Durant la setmana que durarà el festival, la localitat acollirà diverses activitats, tallers infantils, projeccions de cinema, col·loquis amb directors sobre animació o intel·ligència artificial i, fins i tot, la inauguració comptarà amb la projecció de cinema mut amb banda sonora en directe.

El certamen arrancarà en els mesos de maig i juny amb la projecció de curts a la nova Biblioteca, al Café Lidora, a la Pedrera i a la Llar dels Jubilats i el Cinema d’Estiu 2024 tornarà a comptar amb projeccions d’alguns curts seleccionats.

La segona part de l’acte va comptar amb la projecció de ‘Una terapia de mierda’, una de les apostes més irreverents de l’última edició dels Premis Goya, nominat en la categoria de millor curtmetratge documental; millor curt en els Premis Berlanga i millor curt en els Premis Feroç, entre altres guardons.

El públic assistent va poder posteriorment gaudir d’un animat col·loqui amb el seu director, Javier Polo, i amb l’actor Sixto Xavier García.

Torrent, ha posat en valor el treball altruista de LeCinema que, com altres associacions locals, “tenen la capacitat de gestionar i transformar la societat, aportant al municipi un valor incalculable”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà