Bétera present en el Carnestoltes Històric de Pont-Saint-Martin

Bétera en Francia

Una delegació institucional de l’Ajuntament visita la localitat italiana amb la qual està germanada des de març de 2001

“Reprenent els llaços de germanor entre els nostres dos municipis” baix aquesta premissa ha viatjat una delegació institucional de l’Ajuntament de Bétera acompanyada d’Obreres i Majorals al municipi italià Pont-Saint-Martin per a celebrar el seu Carnestoltes Històric que tradicionalment se celebra al febrer però que enguany excepcionalment han traslladat a juny per les restriccions sanitàries.

Durant la pandèmia, tots dos municipis han mantingut el contacte fins a aquesta setmana en la qual, per fi, han pogut tornar a retrobar-se. En paraules del regidor de Festes, Manuel Pérez, durant la recepció a l’Ajuntament de Pont-Saint-Martin “la pandèmia del Covid-19 ha sigut una etapa molt dura per a la nostra societat, en la qual hem hagut d’afrontar situacions molt delicades, tant a nivell sanitari, social com econòmic però continua intacta, fins i tot més enfortida, l’amistat entre els nostres municipis que es va oficialitzar amb l’agermanament dels nostres pobles el 18 de març de 2001 i que per fi es poden plasmar en aquests trobades de germanor”.

La Delegació beterense ha gaudit d’aquest famós Carnestoltes de l’1 al 5 de juny abrigallant al govern municipal de Pont-Saint-Martin del Vall d’Aosta com fa des de l’agermanament.

El Sant Bisbe Martino, el seu enemic Satanàs; el Cònsol Romà, els Magistrats de la Plebs, les Guàrdies Romanes i el seu Comandant, i finalment, la Nimfa del Lys, acompanyada de dos Donzelles, són els protagonistes del Carnestoltes Històric de Pont-Saint-Martin. Personatges dels quals han pogut gaudir pels carrers de Pont-Saint-Martin membres del govern local de Bétera així com Obreres i Majorals com a representants de les festes del municipi valencià.

“Des de Bétera hem vingut per a compartir amb tots vosaltres aquesta meravellosa festa del Carnestoltes Històric de Pont-Saint-Martin que des de 1902 omplin aquests carrers d’alegria i vitalitat; és un plaer poder gaudir amb tots vosaltres, de la vostra festa perquè ens fa partícips de la vostra història, tradició i cultura”, ha expressat Manuel Pérez.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà