Bétera celebrarà la Setmana Europea de la Gastronomia

concejales betera

Lidera el projecte GASTRO4EU per a promocionar la cultura gastronòmica mediterrània

L’Ajuntament de Bétera lidera Gastronomy for European Citizenship (GASTRO4EU), un projecte europeu del programa Ciutadans, Igualtat, Drets i Valors que té per objectiu la creació de vincles europeus i la transferència de coneixements entre municipis europeus amb la gastronomia com a eix. Així, el projecte pretén crear un espai de comunicació i promoció de la cultura gastronòmica mediterrània entre l’Ajuntament de Bétera, la Cambra municipal de Alenquer (Portugal) i la Comune de Vimercate (Itàlia) per a crear un agermanament entre totes.

El projecte té un pressupost total de 28.545.00 euros finançat per la UE a través del programa Ciutadania, Igualtat, Drets i Valors, en concret, corresponent a l’acció Agermanament de Ciutats.

GASTRO4EU cerca que aquells municipis reconeguts per la seua tradició culinària puguen col·laborar amb els seus homòlegs europeus, produint així un intercanvi de coneixements i experiències culturals en el camp gastronòmic. Tot això reforçant la perspectiva de gènere en un sector tradicionalment masculí, i amb la intenció d’ajudar el sector turístic i gastronòmic a superar les conseqüències de la COVID-19. A més, el projecte acostarà la UE a les entitats locals i els ciutadans.

Els municipis participants pertanyen a regions europees reconegudes per la seua riquesa i tradició gastronòmica. Així, Bétera és coneguda pels seus cítrics, carxofes i faves, Alenquer pel seu vi i Vimercate per la seua creïlla Oreno.

Els municipis faran ús del seu coneixement per a expandir-lo per Europa i donar a conéixer les oportunitats culturals que té la UE.

Setmana europea de la gastronomia

GASTRO4EU es desenvoluparà en quatre etapes. Arrancarà amb un esdeveniment de llançament en Vimercate, en el qual es presentaran els objectius i passos del projecte. La segona es durà a terme en Alenquer, amb un Congrés Gastronòmic en el qual els participants tindran l’oportunitat de conéixer les diferents tradicions gastronòmiques, gràcies a la participació dels experts del sector. Després d’això, hi haurà un període destinat a utilitzar els coneixements aplicats per a la creació d’una experiència gastronòmica multicultural. Finalment, els resultats es presentaran en la ‘Setmana Europea de la Gastronomia’, que se celebrarà a Bétera i comptarà amb la participació dels professionals del sector i els ciutadans.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà