‘Torna la Llum’ arriba a Riba-roja i Benaguasil el Dia de la Constitució

pirotecnia diputacion

La Diputació i Piroval presenten les mascletaes en 14 municipis

La Diputació de València i Piroval han presentat la tercera edició de ‘Torna la Llum’, la iniciativa impulsada per l’Associació de Pirotècnics de la Comunitat i subvencionada per la corporació provincial que va nàixer en el context de la pandèmia per a contribuir a la reactivació de sectors tradicionals i que consistix en el tret simultani d’espectacles pirotècnics en diferents municipis.

En esta ocasió, la novetat és que els espectacles pirotècnics seran mascletaes i es dispararan el 6 de desembre, Dia de la Constitució. El tercer Torna la Llum arribarà a 14 municipis de huit comarques: Alberic, Carcaixent, Alzira i Algemesí a la Ribera Alta; Foios i Godella a L’Horta Nord; Catarroja a L’Horta Sud; Benaguasil i Riba-roja al Camp de Túria; Chiva en L’Hoya; Canals a La Costera; Aielo de Malferit a La Vall d’Albaida; i Requena i Utiel a la comarca que porta el nom dels dos municipis.

El president de la Diputació, Toni Gaspar, ha avançat que esta serà “l’última edició del Torna la Llum en el format que coneixem des de la seua aparició després d’aquells mesos durs del confinament, quan decidim que era necessari estar al costat de sectors tradicionals com el de la pirotècnia que l’estaven passant mal en detindre’s tot i cancel·lar-se les celebracions que donen sentit a la seua activitat”.

“Continuarem recolzant a estos col·lectius tan arrelats als nostres pobles i que porten la nostra identitat per tot el món, però serà a través d’altres fórmules de col·laboració que donen resposta a les necessitats de cada moment”, ha afegit Gaspar, qui ha donat l’enhorabona a l’artista faller Iván Tortajada pel cartell.

La presidenta de Piroval, Mª José Lora, ha valorat “la implicació que va tindre la Diputació en un moment molt difícil per al sector pirotècnic i l’ajuda que ens ha vingut prestant estos anys per a contribuir a la reactivació”. La representant del col·lectiu pirotècnic autonòmic ha assenyalat que treballaran en “noves idees i projectes que permeten mantindre els vincles amb la Diputació, una institució que, igual que les nostres empreses, treballen en contacte directe amb els ajuntaments”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà