Elia Verdevío reivindica al costat de Bastidas les infraestructures socials “que Bétera necessita”

És l’únic de Camp de Túria amb més de 20.000 veïns que no disposa d’una sola infraestructura social

“Ni residència, ni centre de dia, ni centre ocupacional, no tenim cap instal·lació social per a atendre els nostres veïns”, axí la candidata del PP de Bétera ha reivindicat les mancances en infraestructures socials que té el municipi en una trobada en la qual ha participat la diputada autonòmica Elena Bastidas.

Des del grup popular porten reivindicant des de l’inici de la legislatura infraestructures socials per als veïns amb diversitat funcional que han de desplaçar-se fora del municipi per a atendre les seues necessitats més bàsiques i tindre una major qualitat de vida. “Igual que els nostres majors, que manquen d’espais dedicats a la tercera edat”, assenyalen.

“Som l’únic municipi de la comarca de Camp de Túria de més de 20.000 habitants sense espais necessaris per als més de 2.000 veïns amb diversitat funcional”, ha recalcat Elia Verdevío.

Durant la trobada, Verdevío i Bastidas, han visitat les instal·lacions de Casa Nebot. “Vam oferir a l’anterior director general d’Infraestructures Socials aquest espai perquè la Conselleria d’Igualtat situara una residència de majors pública i, atés que és un edifici municipal pagat per tots els veïns, a canvi els sol·licitem la posada en marxa d’un complex social i els vam cedir una parcel·la municipal per a construir-lo. Però en un anar i vindre de reunions on semblava que si, finalment, ens responen amb un no”, ha destacat l’actual alcaldessa.

També s’ha tractat el tema de la parcel·la que van oferir a la conselleria i on projectaven construir un complex social que acollira diversos espais concordes a les necessitats de la ciutadania com ara una residència, un centre de dia i un centre ocupacional. En declaracions del PP de Bétera “un tracte just després de cedir la nostra residència”.

La cessió de l’espai per a situar una residència pública a Casa Nebot implica que programes com el Taller d’Alzheimer, el Taller d’Oci Terapèutic amb animals per a persones amb diversitat funcional, les classes per a majors del programa Bétera Saludable i les activitats d’oci per a persones amb diversitat funcional es queden sense espai per a dur-se a terme ja que en l’actualitat es realitzen en instal·lacions on se situaria la residència. Uns espais que a més són utilitzats per a reunions, conferències, xarrades i actes per part de les associacions de dones, culturals, esportives, festives…

“No ens neguem al fet que Bétera tinga una residència, al contrari, la volem i és necessària. Però necessitem que a canvi la Conselleria construïsca instal·lacions socials per a continuar oferint aquests programes als nostres veïns i veïnes. No podem negar-los aquests tallers que tant els beneficien i tant de bé els fan”, ha afirmat Verdevío.

I ha continuat “no podem comprometre aquest espai sense instal·lacions a canvi, és el just, ja que l’espai de la Residència va ser costejat íntegrament pels beteransi ara a canvi volem oferir als veïns nous espais per al seu benestar”.

La posada en marxa d’una residència pública en el municipi no garanteix l’accés dels veïns de la localitat, sinó que prevalen altres criteris. Pel que els populars “defensem que, almenys, la nostra ciutadania puga gaudir d’altres instal·lacions”.

El grup popular lamenta que “Bétera no siga la seua prioritat, no entre en els seus plans i no siga suficient municipi com per a albergar estàs infraestructures socials, que tant necessitem i en canvi, altres municipis amb menys habitants, sí”.

Per això, han reivindicat que no són una localitat de segona, “som una població de primera amb una renda per càpita i un creixement exponencial d’habitants a l’alça que ens trien per ser un municipi que aposta per la qualitat de vida dels seus residents” i “continuarem lluitant per oferir als veïns i veïnes de Bétera els serveis i infraestructures que necessiten. Perquè aquesta és la realitat de Bétera i no demagògia”, han finalitzat.

Verdevío presentarà el 12 de maig a les 19 hores en l’Albereda la seua candidatura “per a donar a conéixer el projecte que tinc per a Bétera i les grans persones que m’acompanyen en la llista que presentem per al pròxim 28M”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà