Bétera llança una campanya per a lluitar contra els excrements canins al carrer

Aquesta acció es pretén conscienciar a la ciutadania de la importància de mantindre la ciutat neta

L’àrea de Participació Ciutadana i la regidoria de Sanitat de l’Ajuntament de Bétera han llançat la campanya La teua mascota, la teua responsabilitat. Una iniciativa de responsabilitat social, procedent d’una subvenció de la Generalitat Valenciana, que pretén conscienciar a la ciutadania de les obligacions que tenen els propietaris de mascotes, destacant la responsabilitat de recollir els excrements dels animals de la via pública, la tinença de microxip o la documentació necessària si la mascota és considerada PPP (Gos Potencialment Perillós).

Aquesta iniciativa es duu a terme al costat de la regidoria de Sanitat qui ha col·laborat estretament amb l’àrea de Participació Ciutadana en aquesta campanya que ha començat hui en el Mercat amb el repartiment de díptics, dispensadors de bossetes per a excrements i de botelles per a netejar els orins. Els fullets contenen informació d’interés general perquè els veïns i veïnes de Bétera estiguen informats de les obligacions envers les seues mascotes.

“Aquesta campanya és una crida al civisme dels veïns i veïnes de Bétera per a conviure tots i totes en veïnatge”, tal com ha manifestat l’Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, qui ha acudit aquest mateix matí a la carpa situada en el Mercat al costat del regidor de Sanitat, Carlos Abad i la regidora de Participació Ciutadana, Diana Zaragozá així com amb altres membres de l’Equip de Govern.

Amb aquesta acció es pretén conscienciar a la ciutadania de la importància de mantindre una Bétera neta i salubre involucrant a la població amb mascotes. A més també es vol posar de manifest una sèrie de recomanacions per als propietaris d’animals de companyia com estar censats en el cens municipal, tindre actualitzada la cartilla de vacunació, la neteja constant de les seues pates o l’entrenament diari per a un adequat benestar animal.

En aqueixa línia de treball s’ha mantingut Carlos Abad, regidor de Sanitat, qui ha destacat que “des de l’Ajuntament de Bétera som conscients que hem d’implicar els veïns i veïnes a mantindre els nostres carrers nets i això comporta recordar-los que han de recollir els excrements canins dels nostres carrers, així com complir amb tot el que marquen les ordenances de tinença d’animals”. A més el regidor de Sanitat ha volgut recordar que “l’incompliment de les obligacions pot comportar sancions de fins a 900€ tal com s’indica en el díptic”.

Al seu torn, la regidora de Participació Ciutadana, Diana Zaragozá, ha conclòs que “amb aquesta campanya de sensibilització ciutadana volem posar en valor que un xicotet gest individual pot millorar la qualitat de vida de tots els veïns i veïnes de Bétera”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà