La Pobla de Vallbona sol·licita la declaració de zona catastròfica

Els danys han causat caiguda d’arbres, destrosses en vehicles i pèrdua de collites

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha iniciat els tràmits perquè el municipi siga declarat zona catastròfica a conseqüència dels efectes de les tempestes patides diumenge passat.

L’alcalde Abel Martí ha remés hui, a través dels servicis municipals, l’informe amb el qual es comença el procediment de declaració de zona afectada greument per una emergència de protecció civil, d’acord amb la Llei 17/2015.

“Hem recorregut el municipi, escoltat a les persones afectades i a les brigades municipals que han realitzat múltiples intervencions, i la gravetat dels efectes patits pel temporal ens han fet arribar a la conclusió de la necessitat que declaren com a zona catastròfica aquelles zones més afectades”, ha indicat Martí.

El primer edil ha declarat que: “les conseqüències han afectat diverses zones del municipi, per la qual cosa encara estem recaptant informació per a poder donar cobertura a totes les persones que necessiten ajuda, a través d’este mecanisme d’emergències, el qual esperem que tinga una bona resposta”.

L’informe detalla algunes de les conseqüències derivades de la pedra, el vent i altres forces que van caure de manera severa a la Pobla de Vallbona diumenge passat.

Entre els efectes van destacar arbres arrancats i partits, caiguda de branques o desperfectes en vehicles i habitatges, entre altres.

L’Ajuntament encara es troba recopilant dades i documentació per a delimitar les zones del municipi que han patit les conseqüències del temps, les quals s’han notat especialment en la zona Nord, Nord-oest i també en el nucli urbà

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà