Un catàleg recull la proposta cultural inspirada en el Centre de Salut Mental de Bétera

La Diputació edita el catàleg de l’exposició ‘De l’abjecte’ resultat del projecte guanyador del Premi Alfons Roig

La Diputació de València hapresentat el catàleg de l’exposició ‘De l’abjecte. Mur sobre llenç’, resultat del projecte de Patricia Gómez i María Jesús González, guanyador del ‘Premi Alfons Roig al ProjecteArtístic 2022’ que organitzal’àrea de Cultura de la corporació provincial.

“Les artistes que hui tenim ací presentant el catàleg traduïxen, amb la seua intervenció artística, els murs residuals de l’històric hospital de Bétera en paisatges d’actualitat, interpretables hui, descontextualitzats i per això impactants. Són una mirada fixa del passat, afortunadament superat, i és que l’Hospital de Salut Mental de Bétera res té a vore hui ambaquell”, va assenyalar el diputat provincial de Cultura, Paco Teruel, durantl’acte de presentació, el qual va tindre lloc este dimarts en la Sala d’actes del IVAM.

El catàleg, que tal comdestaca el diputat Teruel “aporta un pocmés de llum i conquestanousllenguatges”, ha siguteditat i produït per l’àrea de Cultura de Diputació de València.

De l’abjecte. Mur sobre llenç’

La sala Zero del Centre del Carme (CCCC) va acollir del 6 d’octubre al 10 de desembre del passatany la mostra, la qual recull fragments de les parets de pavellons en desús de l’Hospital de Salut Mental de Bétera, extrets mitjançant arrancada mural i instal·lats sobre un suport de llenç.

Així, amb un arxiu mural de 20 metres de longitud, ‘De l’abjecte’ envoltael visitantamb unes parets que van resultar ser testimonisd’unarealitatallunyada de la quotidianitat de la nostrasocietatcontemporània.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà