El Consorci de Bombers renova la flota per a brigades forestals

La Diputació inverteix 3 milions en 41 tot terreny

El Consorci Provincial de Bombers (CPBV) de la Diputació de València ha renovat la flota de vehicles per a les seues brigades forestals amb l’adquisició de 41 vehicles tot terreny específicament dissenyats per a les labors dels brigadistes, en els quals ha invertit 3 milions d’euros.

El president de la Diputació de València, Vicent Mompó ha presentat aquest dimarts els nous vehicles en un acte en el qual ha informat del dispositiu per a la campanya de prevenció i extinció d’incendis a l’estiu amb 350 persones, entre bombers professionals i voluntaris, brigades forestals i personal tècnic de suport.

Ha destacat que aquesta nova flota “és la resposta del nou equip de govern a les necessitats de municipis i muntanyes” i el diputat de Medi Ambient i president del Consorci, Avelino Mascarell, ha assegurat que “estaran plenament operatives” aquest estiu.

Mompó ha fet una crida “de conscienciació a la ciutadania de cara a una campanya” que s’afronta amb “un notable estrés hídric per les escasses pluges dels últims mesos i la previsió d’altes temperatures, baixa humitat i vent”.

Nova reorganització de brigades

Mascarell ha anunciat “un pla de reorganització i millora en el Consorci d’acord amb una anàlisi d’orografia, isòcrones i inventari de nuclis urbans i disseminats” i ha avançat que han descartat el pla dels anteriors dirigents “que passava per reduir gradualment el nombre de brigadistes”.

El també responsable de l’àrea de Desenvolupament Rural de la *Diputació ha subratllat que “és hora de retornar a les brigades la dignitat, tractar-les amb la consideració deguda cap al seu treball, que és essencial per al manteniment de la seguretat”.

“L’impacte social i econòmic que té la ubicació de les brigades en els municipis d’interior en risc de despoblació, un altre dels eixos vertebradors de les nostres actuacions”, ha incidit.

Vehicles amb més potència i capacitat de càrrega

Els nous vehicles de les brigades forestals milloraran l’operativitat d’aquests efectius, ja que disposen de més potència, amb 170 CV, elements addicionals d’ajuda a la conducció i un increment d’uns 500 quilos més de capacitat de càrrega fins als 900.

“Les seues característiques s’han personalitzat expressament per al treball de les brigada i per això porten fins a quatre compartiments separats per a transport d’eines com a motoserres o desbrossadores, combustible i oli, avituallament i equips de protecció individual, una separació que també dota de major seguretat al transport.

Dispositiu especial en nivell 3 de preemergència

En les situacions en què la Generalitat declara la preemergència nivell 3 per risc d’incendis forestals, que és el nivell de perillositat més alt de Previfoc, el Consorci activarà el seu Dispositiu Especial de Reforç Forestal amb 350 persones.

L’operatiu de guàrdia diari està compost per 100 bombers professionals, als quals sumen 30 més entre bombers i personal de comandament, comunicació i coordinació del Consorci.

Així mateix, disposa de 7 parcs de bombers voluntaris per tota la província, que fan guàrdies presencials amb 35 bombers més.

El dispositiu es completa amb prop de 200 brigadistes forestals distribuïts en 37 unitats de brigades BRIFO que passen de fer tasques silvícoles a labors de vigilància.

Així mateix, el Consorci compta amb l’helicòpter V-990, amb base en Alzira, així com els mitjans que la Generalitat té assignats l’entitat provincial: sis mitjans aeris i les 28 d’unitats de bombers forestals, dos d’elles helitransportades.

A la plantilla del Consorci s’uniran en les pròximes setmanes 50 nous bombers professionals “que s’incorporaran a través d’una bossa extraordinària, una vegada completat un mòdul de formació que va començar a principis del mes de juny”, ha recordat Mompó.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà