Mompó defensa en Fitur la província de València com a “actiu enfront de la despoblació”

Més de 200 dels 266 municipis tenen menys de 5.000 habitants

El president de la Diputació de València, Vicent Mompó, ha defensat “l’espectacularitat de la província de València com a actiu enfront de la despoblació” en la Fira Internacional de Turisme Fitur.

Sota el lema “Espectacular”, la Corporació provincial té previst presentar aquesta vesprada les principals novetats de la seua campanya amb la qual pretén mostrar “la riquesa i diversitat” de la província, en la qual, ha recordat Mompó, “més de 200 dels 266 municipis tenen menys de 5.000 habitants”.

En la mateixa línia, ha subratllat “la diversitat natural dels parcs naturals com el de l’Albufera o el de les Falçs del Cabriol i la riquesa interior de Bocairent, Llíria, Anna, Xulilla, Xelva, Xàtiva, entre altres municipis singulars”.

L’objectiu de Mompó en Fitur és la promoció de l’interior, “que és el que menys es coneix; de fet, estaran pobles que fins ara no tenien el segell de turístics”, ha concretat el president de la diputació valenciana.

“Es tracta d’aprofitar tot el flux turístic que ve a la capital i redistribuir-lo cap a l’interior, que té molt a oferir. La Diputació està per a valorar tot més enllà de la ciutat i les platges, i equilibrar els destins”, ha arguït.

Mompó ha ressaltat la col·laboració amb els principals agents del sector: “De la mà de Turisme Comunitat Valenciana s’està treballant molt intensament en la promoció, desenvolupament de productes turístics i la divulgació del nostre patrimoni natural, historicoartístic i gastronòmic”.

D’altra banda, el Consorci Camí del Cid, ha rebut el premi “Repte *FiturNext 2024” en la categoria “Promoció del Territori” en entendre que “la ruta, itinerari turístic cultural de pràcticament 2.000 quilòmetres de recorregut, afavoreix el desenvolupament econòmic i social dels territoris”.

“El premi és un reconeixement al treball realitzat durant les dues últimes dècades en el qual els pobles, i especialment els més xicotets, han sigut una prioritat des del principi”, ha assegurat Vicent Mompó mentre recollia el premi.

Així mateix, ha fet extensiu el guardó a la resta de diputacions que formen part del Consorci Camí del Cid: “som un exemple de col·laboració interterritorial únic que ens ha permés crear i mantindre un projecte turístic en el temps”.

La ruta discorre per territoris poc poblats, considerats de frontera durant l’Edat mitjana.

Així, el viatger que inicie aquesta ruta, podrà conéixer huit Patrimonis de la Humanitat d’origen medieval, 41 localitats declarades conjunt històric, setanta espais naturals, més de dos-cents castells i talaies i alguns exemples excel·lents d’art romànic, gòtic, islàmic i mudèjar.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà