Bétera es presenta a una nova convocatòria de la UE amb el projecte HERSTORY

UE Bétera

L’objectiu és identificar i destacar a dones exemplars que servisquen d’inspiració 

“És un projecte fascinant”, així ha qualificat l’alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, la iniciativa europea “Icones de la història: celebrant a les dones com a pilars de referència”, l’acrònim de la qual és HERSTORY, que s’ha presentat des de l’àrea de Fons Europeus del Consistori en el marc de la convocatòria Xarxes de Ciutats del programa CERV (Ciutadania, Igualtat, Drets i Valors).

La proposta HERSTORY té com a objectiu identificar i destacar a dones exemplars que servisquen de fars d’inspiració en diverses esferes de la societat i que en paraules de l’Alcaldessa “pretén afermar el nostre compromís amb les dones i posar en valor el seu apoderament en la societat així com promoure la igualtat de gènere”.

L’Ajuntament de Bétera, a través de la regidoria de Fons Europeus i amb la col·laboració de la regidoria de Dona i Igualtat, ha redactat, al costat de la Fundació FINNOVA, aquesta proposta, la resolució de la qual es coneixerà entre agost i setembre d’aquest mateix any.

Tal com ha indicat la regidora de Fons Europeus, Diana Zaragozá “HERSTORY pretén catalitzar avanços tangibles cap a una societat més integradora i equitativa, en la qual el llegat de dones exemplars servisca de guia per a les següents generacions”.

HERSTORY cerca, a més de celebrar l’inestimable paper de les dones, advocar pel seu apoderament, fomentant un llegat que transcendisca generacionalment. Al seu torn, d’acord amb l’objectiu general de fomentar les xarxes de col·laboració entre ciutats, el projecte implicarà els municipis en un esforç concertat en pro de la igualtat de gènere.

Huit socis i 129.500 euros de pressupost

Bétera és el municipi líder d’aquesta proposta en un consorci, format per huit socis, entre els quals figuren municipis i organitzacions de tota Europa, i que mobilitzarà un pressupost de 129.500 euros.

Els socis d’aquest projecte europeu són: l’Ajuntament de Bétera; la Província de Bèrgam (Itàlia); els municipis de NOVO MESTO i OBCINA RAZKRIZJE (Eslovènia); la ciutat de Opcina Podstrana (Croàcia); NEW SCIENCE (República de Macedònia del Nord); l’Associació DANUBE 1245 (Sèrbia) i EQUALINA (Grècia).

Set esdeveniments per a empoderar a les dones

Per a dur a terme aquest projecte s’organitzaran set esdeveniments al llarg dels 21 mesos que durarà el projecte i que versaran des de la Dona i la Migració, la Dona i la Cultura, la Dona i la Ciència, fins a la Dona i la Política, la Dona i l’Esport i la Dona i l’Empresa. En total 7 jornades de treball que es realitzaren en els diferents municipis participants de la geografia europea i que acabaran amb un esdeveniment final on s’extrauran les conclusions d’aquest projecte atenent les diferents experiències i contribucions de les dones en els diversos camps perquè servisquen d’inspiració a les generacions futures a través de models femenins.

Zaragozá ha manifestat que “amb HERSTORY es pretén involucrar als municipis en la creació d’una xarxa europea de ciutats compromeses amb la igualtat de gènere i l’apoderament de les dones. Perquè la col·laboració dels municipis és essencial per a amplificar l’impacte d’aquesta iniciativa, ja que també tenen un paper fonamental en la promoció de programes que fomenten la inclusió i la igualtat a nivell local”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà