La Torre Pardines acull l’exposició ‘Dones sindicalistes en la història’

Podrà visitar-se fins al diumenge 5 de maig

L’Aljub de la Torre de Pardines d’Olocau acull fins al pròxim diumenge 5 de maig l’exposició fotogràfica ‘Dones sindicalistes en la història’, una selecció d’imatges que reivindica el treball realitzat per dones pioneres en la lluita pels drets laborals i la igualtat, i que mostra també els actes i les accions més recents del sindicalisme a la Comunitat Valenciana en clau femenina.

A l’acte, han assistit veïns, així com l’alcalde, Antonio Ropero; la regidora d’Igualtat i Dona, Olga Brínquez; i la secretària general d’UGT a les comarques de l’HortaNord, Camp de Túriai Camp de Morvedre, Pilar Tarragón.

Ropero ha sigut l’encarregat d’iniciar l’esdevenimentamb un discurs en el qual ha destacat que l’exposició és un reflex de “la fortalesa i l’arrelament d’una unió, la del sindicalisme i el feminisme, en la nostra comunitat”. Aixímateix, ha afirmat que esta mostra servirà perquè “es faça justícia a la tasca tan important de referents com Vicenta Romeu Royo, Vicenta Gil Escrich o Isabel Máñez González” ja que “no han rebut el reconeixement que mereixen per part de la societat a causa de l’oblit provocat per un biaix de gènere que, per desgràcia, encara no ha sigut eliminat per complet”.

Tarragón ha explicat com va sorgir la idea d’organitzar l’exposició per a commemorar el 8 de Març i el recorregut posterior que ha tingut en diferents localitats. A més, ha comentat cadascun dels panells la integren i ha assegurat que un dels objectius principalsd’ellaés posar en relleu la importància de “que la dona tinga veu i que no sols els homes estiguen en primera línia”, ja que, tal com ha afirmat, al llarg de la història, “les sindicalistes han patit una doble discriminació: per ser dona i per ser sindicalista”.

La mostra, que es pot visitar en horari de 9 a 14 hores, presenta un conjunt de 100 fotografies que il·lustren el passat i el present de la lluitaduta a termeper donessindicalistesambimatges de principis del segle XX i de l’èpocamésrecent.

D’esta manera, els visitants podran comprova l’evolució i els canvis produïts en este moviment fins als nostres dies.

‘Dones sindicalistes en la història’ està organitzada per la UGT, cofinançada per la Diputació de València, i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Olocau a través de les seues regidories de Cultura i d’Igualtat i Dona.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà