Comerç local, el motor de l'Economia dels pobles

L’antic psiquiàtric acollirà el primer complex d’atenció social i sanitària per a persones amb malaltia mental

Jorge Rodríguez i Mònica Oltra coincideixen en Bétera en la necessitat de “dignificar l’atenció a la malaltia mental”

La Diputació de València i la Generalitat Valenciana engegaran el primer complex d’atenció social i sanitària per a persones amb malaltia mental greu en l’edifici de l’antic hospital psiquiàtric de Bétera, segons han anunciat aquest dimarts el president de la Corporació provincial, Jorge Rodríguez, i la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra.

Rodríguez i Oltra, acompanyats per la vicepresidenta de la Diputació, María Josep Amigó, i la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, han visitat el centre especialitzat de malalts mentals que es troba en funcionament per a “conèixer de primera mà la realitat de Bétera i per a traure el millor profit possible” a les instal•lacions, ha assenyalat el president.

“Des de la Diputació marquem l’objectiu de dignificar l’atenció a la malaltia mental, i des del primer dia fins a l’últim estem treballant en una línia de cooperació amb la Generalitat”, ha destacat Rodríguez, qui ha citat com a exemples el projecte Xarxa Llibres i la creació de quatre centres socials a Llíria, Paterna, Sueca i Carcaixent, que es va anunciar la passada setmana.

“Comencem un camí que som conscients que serà llarg, però va en la bona direcció: la d’atendre la malaltia mental i, sobretot, ser capaços d’utilitzar al màxim els recursos dels quals disposa no la Diputació sinó el conjunt dels valencians i valencianes, que són al cap i a la fi els beneficiaris de les administracions públiques”, ha afirmat Rodríguez.

La trobada mantinguda entre els responsables d’ambdues administracions té per objectiu iniciar les converses a nivell tècnic per a estudiar la viabilitat de les reformes que s’ajusten “a un model de recurs més humanitzat i més centrat en l’atenció especialitzada que necessiten les persones amb trastorn mental greu”, segons ha apuntat la vicepresidenta del Consell, Mònica Oltra.

Durant la visita, el president ha reiterat la participació activa de l’ens provincial en el “naixement d’un projecte pioner de caràcter social i sanitari” a la Comunitat Valenciana que pretén atendre la malaltia mental “des d’una perspectiva integral”.

La consellera ha aplaudit “la bona sintonia entre la Diputació de València i la Generalitat per a posar les institucions i les polítiques al servei de les persones”. “El nostre objectiu és recuperar i posar en ús edificis i recursos abandonats per l’anterior govern, especialment en un àmbit com és el de l’atenció social i sanitària a les persones amb malaltia mental crònica abandonat durant més de 20 anys”, ha explicat Oltra.

Actualment, el centre especialitzat en salut mental de Bétera té una capacitat de 80 places distribuïdes en dos mòduls, enclavats dins de l’antic Hospital Psiquiàtric de Bétera.

La finalitat del centre és oferir atenció a persones amb malaltia mental crònica que no requereixen hospitalització, des d’una perspectiva de rehabilitació, enfocant la seua actuació cap a la millora de l’autonomia personal i social dels residents, recolzant la seua normalització i integració comunitària.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà