Diverses localitats del Camp de Túria celebren el Dia Internacional contra la Violència de Gènere

Concentración frente Ayuntamiento de l'Eliana

Ahir dilluns, 25 de novembre, es celebrava el Dia Internacional contra la Violència de Gènere i diferents municipis del Camp de Túria van voler afegir-se a la commemoració d’aquesta data amb la realització de distints actes en cadascuna de les poblacions de la comarca.

Jesús Pérez

A Llíria, els veïns sortiren al carrer en una marxa en la que van participar també les personalitats polítiques del poble, com l’alcalde, Manuel Izquierdo, qui va llegir un manifest al que s’adheriren les altres formacions, en el que es donava tot el suport a les víctimes i es rebutjaven les conductes que atemptaven contra la dignitat de les dones. Concentración en la Pobla de Vallbona

Posteriorment a la marxa, es va fer la taula redona ‘Violència i sexisme’, amb la participació de la fiscal de Violència contra la Dona i fiscal delegada de Protecció de Víctimes, Socorro Zaragozá, la psicòloga del ‘Centre Dona 24 hores’, Alicia Ripollés, i la treballadora social i criminòloga del Programa Municipal de Prevenció contra la Violència de Gènere, Silvia Puig. D’aquesta manera, la conselleria de Benestar Social de l’Ajuntament edetà va intentar que els veïns es conscienciaren sobre aquest problema.

A la Pobla de Vallbona, s`expressà la repulsa cap a aquesta xacra social amb la lectura de poemes a la porta de l’Ajuntament, per part dels alumnes dels centres Luis Víves, San José y San Rafael. A continuació, l’alcaldessa, Mari Carmen Contelles, va procedir a la lectura d’un manifest on s’ expressava la lluita del municipi contra qualsevol tipus de violència que puguen patir les dones.

A la finalització de la lectura del manifest, es van encendre veles i es va guardar un minut de silenci en memòria de les víctimes de violència de gènere. De vesprada, es va fer una xerrada que portava per títol: ‘Violencia de género: repercusión en la sociedad y medidas a adoptar’.  

El consistori poblà, a més, ficarà en marxa diferents tallers de prevenció i sensibilització a impartir en els centConcentración en Llíriares IES La Vereda, Luis Vives i San Rafael, amb el públic objectiu dels alumnes de 3er i 4t d’ESO.

Riba-Roja de Túria també va voler sumar-se a esta commemoració, amb la lectura d’ un escrit, d’una frase o d’un fragment de text, per part dels alumnes dels centres educatius de la localitat, per promoure el respecte de la societat als drets humans.

L’ acte, que va comptar amb una forta participació popular i la presència del primer edil, Francisco Tarazona, va prosseguir amb un minut de silenci i va finalitzar amb la solta de globus blancs per simbolitzar les víctimes i morats per expressar la conmdemna a la violència i la il·luminació de la fatxada de l’ajuntament en signe de respecte a les dones maltractades. 

A l’Eliana es celebrà la jornada amb una concentració a la Plaça de l`Ajuntament, baix el lema ‘Entre todas y todos, ni una +1’. L’acte va estar presidit per l’alcalde del municipi, José María Angel. En primer lloc es va guardar un minut de silenci per les víctimes de violència de gènere i després es van llegir diversos manifestos, expressant la repulsa cap a aquesta xacra social.

Finalment, van haver diverses representacions a càrrec dels alumnes dels centres d’ensenyament del poble: els col·legis de la localitat (Rivas Luna, Helios, IALE) i l’ Institut  d`Ensenyança Secundària  de l’Eliana. També varen estar presents diverses associacions  cíviques del municipi.

 

Concentración en l'Eliana

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà