El departament Arnau-Llíria perdrà 310 sanitaris amb la finalitat dels contractes covid

coronavirus Fran Martínez

El CSIF reclama la renovació dels professionals

El sindicat CSIF alerta de la greu deterioració en l’atenció sanitària a la població que provocarà la fi dels contractes de 310 professionals en el departament de salut Arnau de Vilanova-Llíria i ha reclamat “la necessitat de mantindre aquests *acúmulos de tasques en tant es procedisca a la tramitació urgent de creació de places de caràcter estructural”.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica que el pròxim 31 de desembre conclouen els contractes de personal de la sanitat valenciana de reforç *covid que Conselleria de *Sanitat va renovar el 31 de maig. L’Administració, segons el traslladat en reunions de Taula Sectorial, no ha pressupostat una altra renovació d’aquests professionals, la qual cosa produirà un minvament considerable d’unes plantilles ja de per si mateix en precari.

El sindicat, davant aquesta situació, ha advertit per escrit a Gerència del departament que “aquestes retallades en personal van a *tensionar encara més les plantilles existents, compostes per professionals ja molt castigats pel sobreesforç realitzat al llarg de la pandèmia. Això tindrà la conseqüent repercussió negativa en la qualitat assistencial i l’atenció als pacients”.

CSIF avisa del “lògic descontentament entre els professionals” i explica que el departament Arnau-Llíria és un dels més extensos de la Comunitat Valenciana, ja que abasta comarques com a l´*Horta *Nord, Camp de Túria, Els Serrans o el Racó d’Ademús. Aquestes últimes zones, menys poblades, compten amb consultoris que poden perdre fins a la meitat de la seua escassa plantilla si Conselleria no renova aqueixos contractes.

La central sindical assenyala que la situació afecta en el departament als 310 professionals renovats al maig, entre els quals hi ha, entre altres col·lectius damnificats, 48 infermers d’equip d’Atenció Primària, que atenen en centres de salut i consultoris i que participen en les campanyes de vacunació de la grip i la tercera dosi de reforç contra el *covid.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà