Els 40 primers anys de laMancomunitat, en imatges

40 años mancomunitat
FOTOS: PAU TINEO/INFOTÚRIA.

L’ens supramunicipal homenatja els huit presidents que han ostentat el càrrec

La Mancomunitat Camp de Túria va celebrar ahir l’acte d’homenatge pels seus 40 anys de vida amb un esdeveniment en defensa de les mancomunitats i de reconeixement dels presidents que han ostentat aquest càrrec.

L’homenatge va comptar el president de la Diputació de València, Toni Gaspar, i representants de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies; la Federació Valenciana de Municipis i Províncies; la corporació provincial i la Generalitat Valenciana que van participar en les dues taules de debat en les quals presidents d’altres mancomunitats de la província han conversat, dialogat i analitzat la situació real d’aquestes administracions i el seu aveniri.

La part més emotiva de la vesprada va estar protagonitzat per les persones que en les últimes quatre dècades han presidit la Mancomunitat Camp de Túria.

El primer a rebre l’homenatge va ser Juan Antonio Toledo, primer president de l’ens supramunicipal durant els anys 1981-1983. L’alcalde de Riba-roja, Robert Raga, li va entregar el guardó.

Els fills de Vicente Cremades, qui va agafar el testimoni de Toledo fins a l’any 1987, van rebre l’obsequi commemoratiu de mans de l’alcaldessa de Bétera, Elia *Verdevío. Posteriorment, Vicente Tarazona, qui va ser president de la Mancomunitat de 1987 a 1995 va pujar a l’escenari acompanyat de l’actual alcalde de l’Eliana, Salva Torrent.

Els fills de la primera presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria fins al 2003, Carmen Bellver, van rebre el detall en nom de la seua mare de mans de l’alcalde de Llíria, Joanma Miguel.

L’exalcalde de Llíria, Manuel *Izquierdo, president de la Mancomunitat Camp de Túria fins al 2007 va ser el següent a pujar a l’escenari per a rebre el guardó per part del diputat provincial i alcalde de Benaguasil, Ximo Segarra.

Després d’ell, Germán *Cotanda, *exalcalde de Bétera, i màxim responsable polític de l’ens supramunicipal des del 2007 fins al 2010 va rebre el detall de mans de l’actual alcaldessa del municipi.

Mari Carmen Contelles, actual portaveu del PP a l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona, que va recollir el testimoni de *Cotanda en la Mancomunitat fins al 2015, també va rebre el seu homenatge i va rebre el guardó de mans de l’alcalde del municipi, Josep Vicent Garcia.

Finalment, la presidenta actual de la Mancomunitat Camp de Túria, Lola *Celda, va rebre l’homenatge de mans del director d’administració pública de la Generalitat Valenciana, Toni Such, que va clausurar l’esdeveniment en nom del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig.

“A partir d’ara hem de ser ambiciosos i conjuminar esforços en benefici d’una comarca millor. Si som capaços d’oferir a la ciutadania projectes comarcals multiplicarem exponencialment el valor de cadascun dels municipis. Ja no ens valen els localismes, municipalismes ni egoismes. Hem d’obrir la nostra mirada i sumar, perquè sumant tots guanyem més”, va defensar Cel·la.

La també alcaldessa de Marines va indicar que “després de sis anys de creure en aquesta casa i d’apostar per desenvolupar projectes que beneficien al màxim nombre de persones de la comarca, crec que podem sentir-nos orgullosos del que hem construït. Gràcies al personal de la Mancomunitat, al departament de Secretaria i Intervenció, Serveis Socials, Sanitat i Salut Mental, Turisme, al Centre Ocupacional, a Mesures Judicials al mig Obert i al departament de Promoció Econòmica, Formació, Joventut i Esports”.
Accedeix a la galeria d’imatges de l’acte, ací

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà