Es perden 24.100 autònoms amb assalariats a la Comunitat entre l’últim trimestre de 2008 i 2013

Imatge de oficines del SERVEF.

Segons denuncia la Unió d’Associacions de Treballadors Autònoms i Emprenedors (UATAE), a la Comunitat Valenciana han desaparegut de 24.100 autònoms amb treballadors al seu càrrec  entre l’últim trimestre de 2008 i el de 2013, el darrer del que s’han conegut les dades.

Jesús Pérez

La UATAE explica que a les dades de 2008, hi havien 128.300 treballadors amb assalariats, mentre que al 2013, són 104.200, reduint-se en 24.100 treballadors. Aquesta pèrdua representa un 18,8% dels autònoms empleadors al transcurs d’aquestos cinc anys.

Tot i haver baixat el nombre de treballadors amb persones al seu càrrec, des de la UATAE es destaca que, en valors percentuals, la Comunitat Valenciana es situa sis punts per davall de la mitjana espanyola, que està en un 24,85%.
 
Per a la secretària general de la UATAE, Maria José Landaburu, “aquesta dada de l’EPA és especialment preocupant, ja què limita a curt i mitjà termini les possibilitats de creació de treball, tant per compte propi com assalariat”. A més, Landaburu ha afegit que la desaparició d’una quarta part dels autònoms ocupadors en només cinc anys “és una dada molt preocupant, especialment en un país que concentra la seua ocupació de forma molt majoritària en les petites activitats, i dóna una idea clara de la intensitat destructiva de la crisi que estem vivint”.

Landaburu, ha instat el Govern espanyol no només a incentivar nous projectes per a autònoms sinó també a mantindre viu allò que ja existeix.

Per últim, la representant de la UATAE considera “fonamental” centrar-se en els problemes que més estan afectant als autònoms i microempreses, “com són l’estancament econòmic, les taxes negatives de consum intern i les dificultats de finançament”.

La pèrdua de treballadors amb assalariats al seu càrrec, es nota també a la comarca, com ja es veia en resultats anteriors.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà