El Consell inverteix 5 milions d’euros per a millorar l’accessibilitat dels seus edificis públics

Campus deporte Bétera Camp de Túria

Benaguasil, Bétera, l’Eliana, Marines i Riba- roja de Túria son les localitats de la comarca afavorides per a aquestes ajudes

El director general d’Administració Local, Antoni Such, ha anunciat que la Generalitat invertirà en 2022 un total de 5 milions d’euros en ajudes als municipis, per a millorar l’accessibilitat de les seues cases consistorials i edificis públics.

La Direcció General d’Administració Local ha publicat la resolució de la cinquena edició d’aquestes ajudes “destinades a eliminar barreres arquitectòniques, que beneficiaran a 110 municipis de la Comunitat”.

Such ha asseverat que, per a la Generalitat, és “un compromís i una prioritat” l’existència de serveis públics de qualitat per a tota la ciutadania, “afavorint l’eliminació de barreres” que suposen un impediment d’accés per a qualsevol persona als edificis públics municipals.

A la nostra comarca, quatre són els municipis que es veuran beneficiats d’aquesta nova inversió. Benaguasil, amb la instal·lació de dues pujaescales l’espai de la dona, Bétera amb amb la instal·lació ascensor pavellópoliesportiu municipal, L’Eliana amb l’adequació d’itineraris accessibles a l’interior del poliesportiu municipal o Marines amb la millora accessibilitat en la piscina municipal mitjançant adquisició d’elevador hidràulic. També és present en aquestes ajudes la localitat de Riba- roja de Túria amb la millora de les condicions d’accessibilitat en el poliesportiu municipal amb un import de 36.133,24 euros.

Per províncies, el Consell injectarà a València 2,4 milions en 64 localitats; a Castelló la inversió ascendeix a 1,5 milions per a 24 municipis i a Alacant un total de 958.650 euros en 24 localitats.

L’objecte d’aquesta convocatòria és donar suport al finançament dels municipis i localitats de menys de 50.000 habitants, especialment en edificis destinats a la tercera edat i persones amb diversitat funcional. La major part de la quantia, prop del 50%, es concentra als Ajuntaments amb un pressupost inferior a un milió d’euros als quals se’ls finança el 100% de l’actuació.

Els municipis d’entre 1 i 10 milions d’euros de pressupost compten amb una aportació de la Generalitat del 63% del projecte presentat i del 45% per a aquells que compten amb un pressupost superior a 10 milions.

Such ha remarcat que aquest programa d’ajudes, “que compleix la seua cinquena edició i que es ve oferint des de l’any 2018, ha comptat amb una inversió total per part de la Generalitat de 21 milions d’euros”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà