Detingut un grup criminal que robava en polígons de Riba-roja, La Pobla de Vallbona i Llíria

Se li atribueixen un total de 67 delictes

La Guàrdia Civil de València, en el marc de l’operació Benigual, ha detingut a un grup criminal integrat per nou homes i tres dones, d’entre 17 i 63 anys, al qual se li atribueixen 67 delictes.

A principis de 2022 es van iniciar diverses línies d’investigació en detectar-se un elevat nombre de robatoris en els polígons industrials de Riba-roja, La Pobla de Vallbona i Llíria.

Aquestes diligències van permetre la identificació d’un grup criminal dedicat principalment al robatori amb força en polígons industrials.L’objectiu fonamental de la banda era el robatori de maquinària industrial i eines de construcció, però també participaven d’altres activitats delictives, com el tràfic de drogues.

L’organització criminal també s’encarregava de la venda directa dels béns robats i del lliurament a persones que s’encarregaven de la seua distribució il·lícita.

Durant la fase final de l’operació, els investigadors van realitzar 12 registres en habitatges, trasters i fins i tot una nau industrial en les localitats de Riba-roja, Paterna, La Pobla de Vallbona, València, Pedralba i Ròtova.

En els registres es van intervindre, a més de centenars d’objectes sostrets que posteriorment van ser reintegrats als seus legítims propietaris, dues armes de foc modificades (escopetes retallades), 28.000 euros en efectiu, un quilogram de marihuana i 10 barres d’haixix preparades per a la seua venda. També es van intervindre dues furgonetes emprades en els robatoris.

Als 12 detinguts se’ls atribueixen en total 67 delictes entre els quals figuren el d’organització criminal, blanqueig de capitals, tràfic de drogues, tinença il·lícita d’armes, maltracte animal, encobriment, danys, furt i robatori amb força.

Les diligències van ser entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 5 de Llíria.

En l’operatiu es van coordinar investigadors dels Llocs de la Guàrdia Civil de Riba-roja i Llíra, equips del Grup de Reserva i Seguretat (GRS), la Unitat de Seguretat Ciutadana de la Comandància, les PRC de Llíria, Paiporta i Sueca, les àrees d’investigació de La Pobla de Vallbona, Bétera, Xiva i un equip del Servei Cinológico expert en detecció de drogues.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà