Els municipis de Camp de Túria es reparteixen 3,2 milions del Fons de Cooperació

polideportivo olocau
Camp de futbol municipal d’Olocau.

Bétera, Llíria, Riba-roja i la Pobla reben més de 300.000 euros

La comarca del Camp de Túria rebrà 3.197.995 euros de la Diputació de València en la primera entrega del Fons de Cooperació Municipal que la institució provincial realitzarà als ajuntaments en el marc d’este pla conjunt amb la Generalitat.

La partida forma part dels 60 milions d’euros pressupostats inicialment en els comptes de 2023 per a un fons que pot destinar-se a inversió o despesa corrent, dels quals es transferiran ara 40 i altres 20 el mes vinent.

En funció de la població i amb criteris correctors en favor dels ajuntaments amb menys recursos, el repartiment a la comarca deixarà 344.000 euros a Bétera, 340.000 a La Pobla de Vallbona, 332.000 a Llíria i 326.000 en Riba-roja, localitats que compten amb censos d’entre 23.000 i 25.000 habitants.

El municipi menys poblat del Camp de Túria és Gàtova, que té assignats 62.000 euros, mentre que ajuntaments com l’Eliana, Benaguasil, Vilamarxant i San Antonio de Benagéber superen els 200.000 euros i localitats com Nàquera, Serra, Casinos, Benissanó, Loriguilla, Olocau i Marines tenen una assignació per damunt dels 100.000.

La Diputació de València va donar llum verda en el ple de gener a la transferència als ajuntaments de la província dels primers 40 milions d’euros que la corporació aporta enguany al Fons de Cooperació Municipal, avançant dos mesos el pagament d’estes ajudes que els consistoris van començar a rebre a la fi de març en l’anterior exercici. Amb 60 milions pressupostats en els seus comptes de 2023, la Diputació triplica l’aportació que realitzarà el Consell a la província en el Fons de Cooperació Municipal.

El diputat d’Hisenda, Vicent Mascarell, ha explicat que la intenció de la corporació és que els recursos “arriben com més prompte millor als ajuntaments”, al mateix temps que ha avançat un segon lliurament de 20 milions d’euros que té la intenció de portar al ple de febrer. En paraules del president de la institució, Toni Gaspar, “el fet d’haver aprovat el pressupost al novembre ens permet agilitzar els tràmits i dotar als municipis de la liquiditat que necessiten”.

Tots els grups representats en la Diputació van votar a favor de la moció que impulsa el primer pagament de l’aportació provincial al Fons de Cooperació. “La voluntat és que els ajuntaments disposen de tots els recursos que destina la Diputació al Fons abans de finalitzar el primer trimestre de l’any, que va ser el moment en què van començar a arribar els primers pagaments l’any passat”, ha explicat Mascarell, qui no descarta destinar romanents i incrementar la dotació del programa, com va succeir en 2022 amb una històrica aportació de 80 milions d’euros que quadruplicava l’assignació del Consell a la província.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà