El Consorci València Interior rep dos milions en ajudes per a la gestió de residus

consorcio valencia interior

Al voltant de 300.000 euros es destinarà a premiar a la ciutadania que deposite els residus en ecoparcs

El Consorci València Interior acaba de rebre la comunicació de la consecució de més de 2 milions d’euros en ajudes per al seu projecte de gestió de residus. Gràcies a aquestes subvencionesse podrà millorar i renovar les instal·lacions de tractament, incrementar l’eficàcia de la recuperació de materials susceptibles de ser reciclats en les plantes i dotar econòmicament les campanyes de conscienciació i els sistemes d’inventius de la separació en origen de residus, entre altres aspectes.

Una de les primeres subvencions que s’ha comunicat és de la Generalitat i són 65.000 euros entregats com a reconeixement per assumir el tractament dels residus d’altres consorcis que no disposen de plantes pròpies, com pot ser el Consorci de Residus V-5 (COR).

A això se sumen altres 500.000 euros per a campanyes de comunicació la gran part de la qual, uns 300.000 euros, es destinaran a les bonificacions de l’eina consolidada *demi Compte Ambiental. Aquest programa premia el bon comportament ciutadà en matèria mediambiental, ja que s’ofereixen bonificacions anuals a la taxa de tractament de residus, tasca per a la qual aquest consorci va ser pioner, iniciativa a la qual es van sumar altres consorcis més de la Comunitat Valenciana. A Utiel la modalitat és diferent i s’entreguen vals de compra a la ciutadania per a canviar en el comerç local.

A més, el CVI rep altres 500.000 euros més per a la millora de les plantes de tractament i 966.000 euros més dels Mecanismes de Reconstrucció i Resiliència procedent de la Unió Europea per a millorar les instal·lacions de tractament mecànic-biològic existents, incrementar l’eficàcia en la recuperació de materials susceptibles de ser reciclats i disminuir així els depòsits en abocador.

Per al president del CVI, Robert Raga, “les ajudes als consorcis de residus són molt necessàries i permet estar sempre a l’avantguarda en temes d’innovació i millorar la qualitat de vida de la ciutadania”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà