La Torre del Virrei rep 1,4 milions dels fons europeus per a la seu rehabilitació

Torre-del-Virrei

L’Eliana és el primer classificat de la província de València seleccionat d’entre 181 municipis

L’Eliana continua sumant suport europeu per a desenvolupar els seus projectes. En aquesta ocasió es tracta de la rehabilitació sostenible de la masia Torre del Virrei per la qual a través de les ajudes del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d’Espanya, en el marc del Programa d’Impuls a la Rehabilitació d’Edificis Públics (PIREP II), rebrà un import d’1.439.396 euros.

La remodelació d’aquest Bé d’Interés Cultural del segle XVIII suposarà posar al servei de la ciutadania un importantíssim recurs sociocultural, hui en desús. La intervenció permetrà la utilització de l’edifici de manera flexible i d’acord amb els nous usos. Amb la seua posada en valor, també, recuperarà la seua condició de fita paisatgística en un entorn d’horta tradicional i habitatge aïllat.

La intervenció es durà a terme des d’un enfocament integral: amb una reducció de més d’un 70% del consum d’energia primària no renovable, la digitalització de l’edifici, la millora de la seua habitabilitat, seguretat, protecció enfront del soroll, noves instal·lacions d’il·luminació i d’eficiència energètica, accessibilitat i la utilització de materials eco-compatibles i adequats al seu caràcter patrimonial i històric.

A més la proposta de millora d’aquest projecte, que ha quedat el primer de la província de València i el tercer de la Comunitat Valenciana en la classificació dels 181 municipis seleccionats, s’ha dut a terme a través d’una consulta pública i ha comptat amb la participació d’associacions cíviques i culturals locals.

L’alcalde, Salva Torrent, ha recordat que ‘gràcies a aquesta subvenció dels fons Next Generation l’Eliana podrà fer valdre el seu patrimoni local i comptar amb un nou equipament sociocultural‘.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà