La Mancomunitat celebra una jornada de captació i gestió de fons europeus

La cita s’ha dirigit al personal tècnic de projectes europeus de la comarca

La Mancomunitat Camp de Túria ha reunit el personal tècnic de gestió de fons europeus dels municipis de la comarca i de l’ens supramunicipal en un taller de formació i mentorización en captació i gestió de fons de la Unió Europea, que s’ha realitzat en l’IES Laurona de Llíria. Una sessió a la qual també han sigut convocats alcaldes i alcaldesses de la comarca.

De la mà de José Luís Muñoz, professional amb ampli i reconeguda experiència en la gestió de Fons Europeus, han pogut conèixer les principals àrees i programes de finançament europees d’interès per al territori, així com el paper de l’Oficina de Projectes Europeus HUB-EU de la Mancomunitat Camp de Túria com a centre de co-creació comarcal que ajude a impulsar projectes estratègics.

La presidenta en funcions de l’ens supramunicipal i alcaldessa de Marines, Lola Celda, ha donat la benvinguda a la jornada i ha destacat la importància d’aquesta mena de formació per a conèixer totes les eines que tenim a l’abast i per a poder ajudar-nos i treballar en projectes que beneficien a la comarca en el seu conjunt.

De la mateixa manera, l’alcalde de Gàtova, Jesús Salmerón, ha subratllat la importància de la captació de fons europeus per a municipis com Gàtova que, en perill de despoblació i dins de l’Agenda Valenciana antidespoblament (Agenda AVANT), pot millorar els seus serveis bàsics i potenciar el seu creixement a través de projectes europeus.

La jornada ha comptat també amb Juan Manuel Revuelta, director general de la Fundació Finnova, que els ha mostrat la importància de la cerca i identificació de “partners” i les claus per a formar propostes de projectes adequades i viables que tinguen un caràcter transformador per a Camp de Túria.

Durant el taller s’ha realitzat una sessió de grup en la qual han treballat en la detecció dels reptes i oportunitats que presenta el territori, així com propostes que puguen dur-se a terme. El personal assistent ha finalitzat la jornada amb una sessió de networking i sessions de mentorización individual per a iniciatives concretes dels participants.

Després d’aquesta jornada, es realitzaran diverses sessions de seguiment a l’equip de la Mancomunitat i al personal tècnic de la comarca amb l’objectiu de resoldre els reptes i oportunitats que s’han detectat gràcies a aquesta sessió.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà