Les biblioteques de Riba-roja, premiades en el concurs María Moliner

Els 2.772 euros es destinaran a la compra de material bibliogràfic

Les biblioteques municipals de Riba-roja han sigut premiades en el concurs de projectes d’animació a la lectura María Moliner 2023 en reconeixement a les diferents activitats de foment de la lectura que s’han dut a terme durant aquest últim any, amb l’objectiu d’acostar l’hàbit lector, potenciar l’accés als serveis de la biblioteca i fomentar l’aprenentatge continu entre la ciutadania.

La Campanya d’Animació a la Lectura María Moliner, convocada pel Ministeri de Cultura en col·laboració amb la FEMP, és un concurs dirigit a municipis de menys de 50.000 habitants que, des de 1998, premia els millors projectes de promoció de la lectura duts a terme per biblioteques de localitats xicotetes i mitjanes. Des de llavors, s’han presentat més de 14.500 projectes per part de 2.500 municipis. 

Aquesta Campanya forma part del Pla de Foment de la Lectura 2021-2024, impulsat pel Ministeri de Cultura i Esport, que amb el lema ‘Lectura Infinita’ persegueix aconseguir que la lectura trenque totes les bretxes estructurals i es convertisca en un hàbit social real.

El premi, dotat amb 2.772 euros, que es destinarà a l’adquisició de nou material bibliogràfic, és un al·licient per als empleats públics de l’àrea de Cultura, que cada any organitzen la programació. L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga ha destacat el ‘lliurament i dedicació dels treballadors i treballadores per promoure la lectura, activitat que continuarem impulsant des de l’àrea de Cultura, amb l’objectiu d’acostar a la ciutadania l’interés per l’aprenentatge continu’.

Un dels projectes premiats en la present convocatòria és el Rodallibres, un servei de biblioteca mòbil, especialment dirigit al públic infantil, que s’ofereix dos dies a la setmana entre els mesos d’abril a juny, en places i parcs públics tant del centre urbà com de les urbanitzacions de Riba-roja. En aquest espai s’ofereix el servei de préstec i devolució de llibres, consulta, alta d’usuaris i animació infantil amb “Chirimbolo Teatre”.

Una altra de les activitats destacades és l’animació lectora per a adults en el Centre de Formació de Persones Adultes, que es realitza des d’octubre de 2016. Està dirigit a les persones matriculades en el Centre Municipal de Formació de Persones Adultes La Botaia i està inclòs en el seu Pla de Foment Lector o el Club de Lectura, en el qual participen destacats autors.

Les visites escolars a les Biblioteques Municipals formen part també de la programació anual, una iniciativa que es va impulsar en els anys 90 i que consten de la realització d’un contacontes, d’una activitat d’animació lectora o una de formació d’usuaris segons el nivell lector o els interessos del grup o l’activitat d’animació lectora en anglés que es realitza a l’Escola Infantil Municipal ‘Riu Túria’ des del curs 2020/2021 dirigida a escolars de 2 a 3 anys.

La Fira del Llibre, la Marató de Contes , la celebració del Dia de la Biblioteca o els diversos tallers d’escriptura, il·lustració o teatre completen la proposta anual de les biblioteques municipals.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà